Noul Ford Fiesta

0
450

noul Ford Fiesta (5)Noul Ford Fiesta a fost lansat oficial în România. Prezentat drept cel mai tehnologizat model de clasă mică din Europa, noul model pune accent pe două aspecte prioritare: tehnologiile de asistenţă pentru şofer şi conectivitatea realizată prin intermediul sistemului SYNC 3.

noul Ford Fiesta (6)Două camere, trei radare şi 12 senzori cu ultrasunete pot monitoriza vecinătatea maşinii şi scanează zona din faţa maşinii până la o distanță de 130 metri. Noul Fiesta este de altfel primul Ford echipat cu versiunea îmbunătățită a sistemului Pre Colission Assist & Pedestrian Detection, sistem care permite evitarea accidentării pietonilor aflaţi în raza farurilor, pe timp de noapte. Sistemul este capabil să reducă severitatea impactului cu alte vehicule sau cu pietoni, existând chiar şi posibilitatea evitării unui asemenea eveniment.

noul Ford Fiesta (7)

noul Ford Fiesta (3)O altă premieră, de data asta în gama Fiesta, o reprezintă sistemul de parcare automată care poate acţiona şi frânele în cazul în care şoferul ignoră avertismentele de proximitate în timpul manevrei de parcare automată. În total, noul Fiesta oferă până la 15 tehnologii de asistență a şoferului printre care se număra schimbarea automată a fazei de drum (Auto High Beam), recunoaşterea semnelor de circulaţie (Traffic Sign Recognition), pilotul automat autoadaptiv, detectarea unghiului mort (Blind Spot Detection), supravegherea traficului la mersul înapoi – Cross Traffic Alert, avertizarea de oboseală pentru şofer – Driver Alert, alertare şi intervenție la depăşirea marcajului benzii de rulare.

noul Ford Fiesta (4)SYNC 3 permite controlul sistemului audio, a navigaţiei sau a telefoanelor smart conectate folosind simple comenzi vocale. Sunt disponibile trei variante de display-uri, toate color: 4.2 inch, 6.5 şi 8 inch (ultimele două cu touchscreen). Cu o lungime mai mare cu peste 7 cm şi lăţimea majorată cu 13 mm, noul Ford Fiesta creează o puternică impresie de maşină care depăşeşte limitele obişnuite ale clasei atât la exterior cât şi în interior.

noul Ford Fiesta (1)Disponibilă deocamdată în două nivele de echipare – Trend şi Titanium, două variante de caroserie – 3 şi 5 uşi, Fiesta porneşte la drum cu o linie de motorizări compusă din patru variante pe benzină – 1.1 70 CP MT5, 1.1 85 CP MT5, 1.0 EcoBoost 100 CP A6 sau MT6, 1.0 EcoBoost 125 CP MT6 şi două diesel – 1.5 TDCi 85 CP MT6 şi 1.5 TDCi 125 CP MT5. Preţurile noului model sunt cuprinse între 11900 EUR şi 18250 EUR, TVA inclusă. Este aşteptată atât versiunea ST Line cât şi Vignale, aceasta din urmă făcându-se remarcată prin detalii exterioare şi interioare aflate sub umbrela unei calităţi de fabricaţie şi de finisare premium.

noul Ford Fiesta (2)

Articolul precedentJaguar E-PACE, direct în Cartea Recordurilor
Articolul următorRosemary Smith, pilot de Formula 1 la 80 de ani
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt − 7 =