Rosemary Smith, pilot de Formula 1 la 80 de ani

0
84

Rosemary Smith (1) Rosemary Smith împlinește 80 de ani în luna august. „Ar trebui să stau acasă și să am grijă de nepoți” spune zâmbind. Rolul de bunicuță grijulie nu o pasionează pe Rosemary Smith. Marea ei pasiune a fost viteza și a vrut mereu să conducă mai rapid… tot mai rapid.

Rosemary Smith (9)Cei de Renault au profitat de ocazie și au urcat-o în mașina lor de Formula 1. Înainte de a pleca în cursă, pe circuitul Paul Ricard, inginerii echipei i-au oferit un curs intensiv și i-au explicat ce poate mașina și la ce folosesc toate butoanele și pedalele de la bord. Nu a înțeles imediat, dar nu s-a lăsat. Apoi a plecat la drum și a parcurs un tur de circuit, fără ezitare, la volanul unui bolid Lotus-Renault E21 de 800 de CP. La final au întrebat-o dacă a avut emoții. „Am fost îngrozită, dar sentimentul a fost fabulos.” a povestit cu glasul gâtuit de emoție.

Rosemary Smith (7)Rosemary Smith a fost o femeie care și-a urmat mereu pasiunea. S-a născut în Dublin și părea că o să aibă succes în designul vestimentar. Era însă mult prea îndrăgostită de domeniul auto, așa că a dat din coate și a ajuns navigator în cursele de raliu. Era o femeie frumoasă cu ochii albaștri, păr blond și picioare lungi. Bărbații o sorbeau din ochi, o invitau în oraș, dar au acceptat-o greu în lumea lor. A răzbit doar după ce a câștigat curse și a obținut trofee. Și a continuat să doboare granițe toată viața. La 80 de ani a devenit cea mai în vârstă persoană care a condus o mașină de Formula 1. Jurnaliștii au aplaudat la final. Unul dintre ei a spus: „Vreau să fiu ca Rosemary Simth”.

Rosemary Smith (6) Rosemary Smith (4) Rosemary Smith (3) Rosemary Smith (2)

 

Articolul precedentNoul Ford Fiesta
Articolul următorMuzeul Automobilului Românesc 
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 × = treizeci cinci