Opel Corsa, modelul cu inimă de leu

0
32

Opel Corsa va fi admirat curând în showroom-uri. Noul model a fost lansat în Croația și a primit numai laude. Opel Corsa este noul model realizat după ce brandul german a fost preluat de grupul francez PSA.

A șasea generație a lui Opel Corsa a luat ochii fanilor, care abia așteaptă să-l vadă la vânzare. Doar este vorba de cel mai bine vândut produs din gama Opel. Eforturile inginerilor au fost extraordinare pentru că ei au avut un timp foarte scurt de a pune la punct toate detaliile.

Interesant este că sub bagheta GM modelul era într-un stadiu avansat, dar după ce au prealuat frâiele, cei de la PSA s-a decis ca toată treaba să fie reluată de la zero, pe platforma CMP  a noului proprietar. Doi ani mai târziu a fost lansat acest model, care preia destul de multe de Peugeot 208.

Opel Corsa, model cu faruri unice în acest segment

Noul model este mai lung cu 28 de mm decât cel anterior, dar linia acoperișului este mai joasă cu 44 de mm. Cei care au testat mașina spun însă că nu sunt probleme cu spațiul la cap în spate. Portbagajul a primit mai mult loc și ajunge la 309 litri. Este interesant că noul Opel Corsa este mai ușor cu 108 kilograme decât modelul anterior, ceea ce oferă un plus la capitolul dinamic.

Noul Corsa este dotat cu faruri cu matrice LED, propunere unică în segmentul B. Acestea folosesc opt segmente LED pentru o modulare a fasciculului luminos. În acest fel ceilalți participanți la trafic nu sunt deranjați.

La capitolul siguranță avem tempomatul adaptiv inteligent sau asistentul activ de bandă, care corectează discret atenția atunci când șoferul este neglijent.

Gama de motorizări

Noul Opel Corsa are trei motorizări pe benzină de 1,2 litri (75 CP, 100 CP și 130 CP) și una diesel de 1,5 litri care oferă 102 CP. Clienții vor putea comanda curând și Corsa-e cu propulsie electrică. Inginerii spun că va avea o autonomie de 330 de kilometri.

Articolul precedentRenault Clio 5 – O carieră de succes
Articolul următorRăscruce de drumuri
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ sase = 9