Opel Manta GSe ElektroMOD: Înapoi în viitor

0
67

Opel a dezvăluit un exemplar unicat al modelului Manta: un restomod cu motor electric de 147 CP și o serie de elemente moderne. Modelul este unicat și nu va fi produs în serie.

După o lungă campanie de teasing, Opel a prezentat oficial modelul Opel Manta GSe ElektroMOD. Un exemplar Opel Manta A din 1970 a fost convertit la propulsie electrică, dar compania germană nu are planuri să producă acest model în serie. Modelul coupe clasic cu propulsie spate a fost modificat de o echipă a constructorului german și a fost convertit la energia electrică cu ajutorul unui motor electric de 147 CP (108 kW) care înlocuiește propulsorul termic original cu patru cilindri original. Cuplul maxim oferit de motorul electric este de 255 Nm.
Mai interesant este faptul că pu­terea generată de acest propulsor este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală, ceea ce diferențiază modelul Manta GSe de orice alt automobil electric actual. Opel spune că cel de la volan poate schimba vitezele manual sau poate selecta treapta a patra pentru a conduce automat. Motorul electric este alimentat de o baterie de 31 kWh, mai mică față de bateria folosită de Corsa-E sau Mokka-E, iar autonomia oferită este de aproximativ 200 km. Modelul poate fi încărcat prin intermediul charger-ului on-board de 9 kW, care permite încărcarea bateriei în patru ore.
Vizual, modelul Manta GSe păstrează liniile modelului clasic din 1970, dar adoptă noua parte frontală Vizor, specifică modelelor Opel moderne, precum noul Mokka și Crossland facelift. Acesta adăpostește un display LED pe care pot fi afișate diverse mesaje. Un alt element modernizat este logo-ul modelului Manta, care a fost transformat într-un QR code ce poate fi citit cu ajutorul unui telefon mobil inteligent. Stopurile rotunde din spate au primit tehnologie LED 3D.
Exemplarul restomodificat a fost vopsit în galbenul aprins specific Opel, cu capota păstrată în negru. Manta GSe folosește jante Ronal de 17 inci, ce înlocuiesc roțile originale de 13 inci, iar elementele de protecție din crom au fost eliminate.
La interior Manta GSe a primit planșa de bord digitală Opel Pure Panle de 10 inci preluată de la modelul Mokka, iar scaunele sport sunt cele dezvoltate pentru modelul Adam S. Pe consola centrală se află un al doilea display de 12 inci pentru sistemul multimedia. Volanul sport cu trei spițe este semnat de marca Petri, iar pentru un sunet excepțional, modelul a fost echipat cu o boxă Bluetooth de la Marshall.

Opel nu a dat detalii despre o producție în serie limitată a lui Manta GSe ElektroMOD, urmând să rămână, cel mai probabil, un exemplar unicat.
Modelul original Opel Manta A a fost lansat în 1970, cu două luni înainte de prezentarea lui Ascona, cu care era strâns înrudit. Manta devenea un rival direct pentru Ford Capri. Clienții de la acea vreme puteau alege între motoarele de 1,6 sau 1,9 litri, cu puteri ce variau între 68 și 105 CP. O versiune cu motor de 1,2 litri a fost oferită mai târziu. Modelul Opel Manta a fost comercializat inclusiv pe piața nord-americană fiind unul dintre puținele modele vândute în SUA sub marca Opel.

Foto: Opel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 − doi =