Opel vrea să vândă doar mașini electrice de anul viitor

0
109

Chiar dacă piața vehiculelor electrice pare că a „obosit” deja, Opel nu renunță la obiectivul de a merge în viteză pe acest drum. Producătorul din Rüsselsheim a anunțat că va comercializa exclusiv mașini electrice începând cu anul viitor.

Opel vrea să vândă doar mașini electrice din anul 2025

În timp ce mai mulți producători fac un pas în spate în acest domeniu, iar un exemplu în acest sens este chiar Volkswagen, Opel adoptă o strategie complet diferită. Compania își menține ferm angajamentul și a anunțat că din 2025 va vinde doar vehicule electrice în Europa, conform uk.motor1.com.

Această informație a fost furnizată chiar de șeful Opel, Florian Huettl, care a subliniat faptul că se acordă o mare importanță vehiculelor electrice, deși costurile de producție sunt destul de mari, iar subvențiile au scăzut în multe țări din Europa. „Obiectivul nostru este să facem aceste mașini accesibile unei game mai largi de clienți,” a declarat Huettl.

Anunțul a fost subliniat la evenimentul în care a fost lansată noua generație Opel Frontera. Acest SUV va fi disponibil atât cu motorizări mild-hybrid, cât și în două versiuni electrice, cu autonomie cuprinsă între 300 și 400 de kilometri. Diversele opțiuni de propulsie sunt posibile datorită platformei multi-energie de la Stellantis.

„Cu Frontera și noul Grandland terminăm prima fază de electrificare a Opel-Vauxhall, în care coexistă motoarele electrice și cele cu ardere internă.

Vom merge mai departe cu următoarea generație de modele Opel care vor fi exclusiv electrice. Am dat un bun exemplu cu conceptul Experimental. Companiei îi place să lucreze cu mașini concept și să le transforme în realitate. Experimental arată următorul pas în planurile noastre de a merge complet electric cu viitoarele modele”, a adăugat Huettl.

Sursa Foto: Opel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 7 = unu