Noul Opel Grandland: versiune electrică cu 700 km autonomie

0
98

Opel a prezentat primele imagini cu noua generație a SUV-ului Grandland, ce va fi disponibil atât cu motorizări hibride, dar și în variantă electrică ce promite o autonomie de 700 kilometri.

A doua generație a SUV-ului Opel Grandland a fost prezentată oficial. Cu un design complet nou inspirat de conceptul Opel Experimental, noul SUV va primi motorizări hibrid, dar și o versiune complet electrică.

Noul model are 4.650 mm lungime, 1.905 mm lățime, 1.660 de mm înălțime (+19 mm) și ampatament de 2.784 de mm. Este mai mare față de actualul Grandland la toate capitolele. Volumul portbagajului nu a fost comunicat, dar Opel spune că dacă rabatăm bancheta putem încărca 1641 litri în noul model. Platforma utilizată pentru noul model Grandland este STLA Medium preluată din cadrul grupului Stellantis. Este comună cu modelele ca Peugeot 3008 și e-3008.

Design

La nivel de design, noul model schimbă total registrul față de actualul model. Cu o grilă în actualul stil Opel numită 3D Vizor, aceasta integrează farurile LED Intelli-Lux Pixel Matrix HD, dar și sigla Opel iluminată prin tehnologia Edge Light Technology. În spate, stopurile LED sunt unite de o bandă ce încadrează numele mărcii Opel integrat în iluminarea LED.

La interior, Opel oferă instrumente digitale de bord, un ecran central cu diagonala de 16 inchi și head-up display. Pentru a reduce cantitatea de informații afișată pe ecrane, Opel introduce pe Grandland funcția Pure Mode. Grandland propune scaune certificate AGR (cu funcții de ventilație și masaj pentru șofer), spații de depozitare cu un volum total de 35 de litri și materiale textile 100% reciclate.

Motorizări

Opel Grandland va avea în premieră și o variantă complet electrică ce va utiliza o baterie de 98 kWh. Producătorul nu a precizat, însă, care este puterea motorului, dar promite o autonomie de 700 km.

Variantele cu motorizări termice sunt un plug-in hybrid ce oferă 85 km autonomie în regim electric și un mild-hybrid la 48V.

Opel nu a comunicat încă prețuri pentru noul său model.

Vă recomandăm și:

TEST: Opel Grandland X Hybrid4 – SUV-ul cu trei motoare

Opel Grandland X: Atletic și aventuros

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 × = noua