Parcare mai scumpă pentru proprietarii de SUV-uri din Paris

0
216

Europa „strânge tot mai mult cureaua”, în speranța că va reuși să învingă noul inamic: poluarea. Printre cei vizați sunt și proprietarii de SUV-uri. În Paris, au fost arși rău „la buzunar”, după ce autoritățile au schimbat drastic „regulile jocului” în urma unui referendum.

Parcare de trei ori mai scumpă pentru șoferii de SUV

Lucrurile s-au schimbat radical în Paris pentru cei care se bucură de confortul unui SUV. Cei care conduc o astfel de mașină vor trebui să plătească parcarea, care oricum nu era ieftină, de trei ori mai scump. Pentru implementarea acestui tarif diferențiat, locuitorii metropolei franceze au fost chemați la un referendum. Așa se face că pe data de 4 februarie 2024, parizienii au fost chemați la acest scrutin.

Subiectul nu s-a bucurat de un interes foarte mare și sigur că au fost mulți care l-au catalogat drept „pierdere de timp”, în condițiile în care orașul are și alte probleme mult mai mari, asupra cărora oficialii par că întârzie să se aplece. Doar că până la urmă, referendumul a fost validat, în condițiile în care au votat doar 78.000 de oameni. Asta înseamnă un total de aproape șase procente, din cei care locuiesc în Paris cu acte în regulă, adică aproape 1,3 milioane de oameni.

55% din voturile exprimate au votat pentru această decizie, așa că din septembrie 2024, cei care conduc SUV-uri vor plăti o parcare de trei ori mai scumpă.

„Parizienii au făcut o alegere clară… vor urma alte orașe. Suntem mândri că am pus o întrebare eminamente ecologică într-un moment în care mediul este prezentat ca fiind sursa tuturor relelor. Este o formă de rezistență aici, la Paris, la această mișcare foarte îngrijorătoare”, a declarat primarul capitalei franceze, citat de Motor1.com. Anne Hidalgo a mai spus că speră că și alte orașe vor face la fel, urmând exemplul Parisului.

Citește și: Tarifele pentru parcarea de reședință în 2024. Primăria Capitalei a făcut anunțul oficial

Noile tarife de parcare pentru SUV-uri vor fi de:

18 euro/oră în centrul orașului (cu 12 euro mai mult);
12 euro/oră în restul (cu 8 euro mai mult).

Această taxă suplimentară de parcare va fi valabilă pentru SUV-uri, mașini de peste 1.600 kilograme și vehicule electrice de peste două tone.

Citește și: Șoferii care nu plătesc parcarea, „vânați” cu mașini speciale

Cei care lucrează și locuiesc în Paris sunt scutiți de noile taxe. Lucrurile vor fi la fel și în cazul șoferilor cu dizabilități, a taxiurilor, a angajaților din sistemul sanitar și meseriașilor. Noile taxe nu vor avea legătură cu parcările rezidențiale.

Sursa Foto: rouleur-electrique.fr/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei + = 12