Porsche Cayenne GTS: V8 twin-turbo cu 500 CP

0
153

Porsche completează gama SUV-ului Cayenne facelift cu versiunea performantă GTS ce utilizează un motor V8 biturbo de 4.0 litri și 500 CP. Noua versiune este disponibilă și pentru Cayenne Coupe.

Așa cum ne-a obișnuit, Porsche inserează o versiune GTS în gama SUV-ului său full size între Cayenne S și performantul Cayenne Turbo E-Hybrid. Numită Cayenne GTS, aceasta adoptă perfomantul propulsor V8 twin-turbo de 4.0 litri ce dezvoltă 500 CP.

Motor V8 Twin Turbo

Propulsorul oferă cu 40 CP mai mult față de varianta anterioară, iar cuplul motor a crescut la 660 Nm. Transmisia este asigurată de cutia automată Tiptronic S cu 8 trepte. Aceasta a fost recalibrată pentru modurile de rulare Sport și Sport Plus.

Performanțele sunt pe măsură: 0-100 km/oră în 4,4 secunde și o viteză de top limitată la 275 km/oră.

Elemente noi

Noua versiune este ușor de identificat și datorită modificărilor exterioare de design. Cayenne GTS are prize de aer mai mari, praguri negre, evacuări în nuanța bronzului etriere vopsiți în nuanță de roșu, jante de 21 inchi cu design RS Spyder și elemente negre integrate în blocurile optice și stopuri.

La interior, tema este inspirată de automobilele de competiție, clienții putând opta pentru elemente îmbrăcate în microfibră Race-Rex. Planșa de bord este digitală, iar pe consola centrală avem un ecran tactil. Pentru versiunea Cayenne Coupe, GTS-ul primește și plafon panoramic și eleron aerodinamic adaptiv. Garda la sol a fost redusă cu 10 mm.

Suspensia pneumatică adaptivă este oferită în standard pentru Porsche Cayenne GTS.

Prețurile pentru piața din România încep de la 140.438 de euro pentru Cayenne GTS, iar pentru Cayenne Coupe GTS de la 144.002 euro. Primele livrări vor avea loc în vara acestui an.

Vă recomandăm și:

Porsche Cayenne și Cayenne Coupe GTS: O nouă versiune în gama SUV-ului german

TEST: Porsche Cayenne S – Soluţia salvatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 × opt =