London Taxi varianta electrică

0
185

London Electric Vehicle Company (LEVC) dezvăluie noi informații și imagini despre viitorul model L380. MPV-ul este primul dintr-o nouă gamă de modele inteligente, spațioase și complet electrice care va marca trecerea brandului de la statutul de producător de taxiuri la cel de furnizor de soluții de mobilitate electrică.

Probabil că vă este destul de familiară sintagma London Taxi referitoare la acele hatchbackuri negre și înalte care aduceau aminte de modelele anilor 50’, dar într-o manieră foarte adaptată timpurilor moderne. Ei bine, de când marca face parte din grupul Geely și s-a transformat în constructor auto electric cerințele de mobilitate s-au schimbat, LEVC adaptându-se condițiilor actuale. Prin urmare trecerea la modelul L380, un MPV de uz urban, în care accentul este pus pe spațiu și funcționalitate, a fost considerat pasul următor. Și mai ales unul în categoria de lux susținut de platforma Space Oriented Architecture (SOA) pentru EV dezvoltată împreună cu cei de la Geely. Este o tehnologie revoluți­o­nară care îi permite MPV-ului să ofere experiențe fără precedent, ca spațiu și ambient, dedicate familiilor sau oamenilor de afaceri.

Exteriorul lui L380 depășește limitele designului MPV-ului cu o formă simplă, dar tehnică și elegan­tă, inspirată de aerodinamica aeronavelor și accentuată de detalii finisate cu precizie, cum ar fi aco­perișul plutitor și roțile influențate de emblematica London Eye, roata panoramică de pe malul sudic al Tamisei. Estetica este subliniată și mai mult de paleta de patru culori de caroserie puternice și dinamice: alb perlat, negru jad cerneală, albastru safir și verde smarald.

Pentru cabină „inspirațiile” designerilor provin din lumea călătoriilor aeriene de lux ce îmbină spațiul aerisit și sofisticat cu materiale premium, cu cele opt scaune confortabile îmbră­cate în piele moale și delicată semi-anilină. Contrastul este dat de țesăturile Alcantara, cromul strălucitor și cristalele pentru restul cabinei opulente. Evident că scaunele pot fi reglate pentru un somn scurt și revigorant!

Alte detalii remarcabile includ un tablou de bord organic, plutitor, și un acoperiș panoramic din sticlă cu o suprafață de 2,18 m², care scaldă cabina în lumină naturală sau protejează ocupanții printr-o reglare inteligentă a luminii. Tot aici veți întâlni o serie de elemente rafinate care reflectă integrarea în L380 a culturilor internaționale, de la orificiile de aerisire tradiționale în formă de Ruyi chinezești (simboluri Feng Shui pentru noroc în carieră) și până la efectul de iluminare a cabinei gen ploaie de meteoriți, care integrează simboluri londoneze precum Tower Bridge și Big Ben.

Partea mai delicată este că L380 va fi lansat inițial în China, MPV-ul urmând să ajungă în Marea Britanie în următorii doi ani.

Vă recomandăm și:

Cei mai bogați șoferi… pe străzile din Londra

Elon Musk lansează RoboTaxi

RAR: Suntem vigilenți și în ceea ce privește activitatea de taxi pe drumurile publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 − = unu