Primul BMW electric, detaliat într-un video

0
51

primul bmw electric (2)

Primul  BMW electric, un 1602 la care propulsorul a fost scos și a fost înlocuit cu o duzină de baterii de mașină de 12 V obișnuite și un motor electric furnizat de Bosch, și-a făcut debutul la Jocurile Olimpice de Vară din 1972, care s-au desfășurat în orașul de reședință al constructorului auto german, Munchen.

primul bmw electric (5) primul bmw electric (4)

Două exemplare BMW 1602 electrice au fost construite și au fost utilizate ca autovehicule de transport pentru VIP-uri la Olimpiadă și ca mașini de însoțire la competițiile atletice pe distanță mare, printre care maratonul. După ce se consumau, bateriile puteau fi înlocuite cu altele la fel sau puteau fi încărcate prin intermediul unui dispozitiv dedicat.

primul bmw electric (3)

Din păcate, din cauza majorării greutății cu 350 kg, ca urmare a utilizării acumulatorilor din plumb, încărcați cu soluție acidă, și a autonomiei maxime de 60 km, propulsia electrică nu a fost considerată de BMW ca fiind viabilă, la acel moment. Cu toate acestea, BMW a continuat cercetările în domeniul tehnologiilor de propulsie ce utilizează energia electrică. Mai trebuie menționat faptul că 1602 nu a fost doar primul BMW electric, ci chiar primul BMW ce a utilizat o soluție de propulsie alternativă la cea clasică (motor cu ardere internă).
Pentru BMW au trebuit să treacă 41 de ani până să lanseze un prim automobil cu motor electric de serie: în 2013, a intrat în producția de serie și a început să fie comercializat BMW i3, model crossover ce utilizează un motor electric de 130 kW și un set de baterii litiu-ion ce-i asigură o autonomie de până la 160 km. CLICK PENTRU VDEO

Articolul precedentMazda2, partener de cascadorii
Articolul următorJaguar XJ 3.0 V6 LWB: felina care nu ucide, ci încântă
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 − trei =