Primul supercar electric dezvoltat integral în România, prezentat oficial

0
37

Primul supercar electric dezvoltat integral în România? Cine ar fi adresat această întrebarea acum trei sau patru ani, ar fi primit doar zâmbete… ironice. Și totuși, acum câteva zile a fost prezentat un astfel de model. Mașina arată spectaculos și are o autonomie de aproape 400 de kilometri. Când va intra în producția de serie?

Primul supercar electric dezvoltat integral în România a fost prezentat la București

Primul supercar electric dezvoltat integral în România a fost prezentat oficial pe data de 19 martie la București și are un nume sugestiv: „Momentum”, primul supercar complet electric cu modul Blockchain dezvoltat integral în România. Conceptul a fost dezvoltat de compania CryptoDATA Tech și a fost realizat cu ingineri din România, dar și cu o mulțime de componente produse în România. CEO-ul companiei, Ovidiu Toma, a explicat că pentru acest automobil electric s-au folosit din import doar jante, anvelope, etriere, discuri de frână, rulmenți și „alte câteva jucării”.

Mașina nu a avut licență să apară pe șosele, așa că a fost testată doar pe bancul de probe și pe circuit. Așa s-a ajuns la concluzia că poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde sau chiar în 2,8 secunde, în funcție de motorizare și de puterea bateriilor.

„Ca și performanțe astăzi la nivel de concept funcțional, măsurate de noi, autonomia se duce în jur de 400 de kilometri maxim, 350 – 400, depinde de regimul de condus, viteza maximă, sincer să fiu nu am măsurat-o. Pe bancul de probe am depășit 220 de kilometri la oră dar n-am avut o licență să ieșim cu ea pe drumurile publice încă, iar pe circuit am măsurat alți parametri decât viteza maximă, pentru că am fost în faza de teste”, a declarat Ovidiu Toma, la evenimentul în care a fost prezentat automobilul.

Ovidiu Toma a mai precizat că producția acestui supercar electric ar putea să înceapă peste trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 8 = saptezeci doi