RAR Brăila: Vasile Jurubiță – Căpitan și matelot

0
47

Bat la ușa pe care scrie „șef de reprezentanță”, dar nu răspunde nimeni. „Pe domnul Vasile Jurubiță îl găsiți pe linie, vine rar sus” mă lămurește rapid un coleg. Ajung în hală și îl zăresc lângă o mașină. Nici vorbă de cămașă, sacou și cravată. Șeful de reprezentanță este îmbrăcat în salopeta de lucru și verifică atent o mașină. Vasile Jurubiță conduce reprezentanța din Brăila din anul 2013, dar lucrează în hală de 25 de ani. Pe unii oameni este imposibil să-i desparți de marea lor pasiune…

Auto Test: Când ați fost numit șef de reprezentanță și a doua zi v-au văzut colegii tot pe linie, ce v-au spus?
Vasile Jurubiță: Nu au fost surprinși. Unii dintre ei mă cunosc de ani de zile, ştiau că nu o să pot să stau la costum şi cravată în biroul de la etaj. Eu nu pot să mă despart de munca mea, în această hală este o părticică importantă din viaţa mea.
Auto Test: Acest gest este un exemplu pentru colegi?
Vasile Jurubiță: Eu așa sper. Unii îmi spun că sunt căpitan și matelot  … în acelaşi timp. Ştiu că este nevoie de mine pe linie şi este important să fiu printre oameni. În cea mai mare parte a timpului stau în hală, în biroul șefului de reprezentanță vin doar dacă am de redactat documente sau sunt sunat de colegii de la Bucureşti.
Auto Test: De când lucraţi la RAR?
Vasile Jurubiță: 1 septembrie 1992 a fost prima zi de lucru. Eu eram angajat la Start SA şi lucram acolo cu Ionel Sfurtoc, primul şef al reprezentanţei RAR Brăila. El a fost primul angajat şi când a avut nevoie de încă un coleg m-a recomandat.

Vasile Jurubiță conduce reprezentanța din Brăila din anul 2013. „A fost multă constanță la noi, la Brăila. Primul a fost Ionel Sfurtoc (în dreapta), urmat de Cruceriu Valeriu și după aceea am venit eu” spune Vasile Jurubiță.

Auto Test: Au fost grele primele zile?
Vasile Jurubiță: Am început în vechiul sediu, undeva pe șoseaua de centură, ce aparţinea companiei Start SA. Erau condiții dificile: se ajungea greu, era frig şi mizerie, iar linia de lucru aparţinea firmei de la care primisem spaţiul. Ne desfășuram activitatea în două cămăruţe în care înghesuisem câteva birouri. Ţin minte că eram foarte mulţumiţi că ne dădeau voie să le folosim telefonul fix. Era modelul acela cu manivelă, avea receptorul din ebonită și iarna ne îngheța urechea pe el. (zâmbeşte).
Auto Test: Cum au fost acești 25 de ani?
Vasile Jurubiță: Au trecut repede pentru că am fost tot timpul în priză, aici nu ai vreme de odihnă. Dacă a venit ora programării și nu ai preluat maşina, clientul îți bate la ușă şi îți arată ceasul. Și are dreptate! Dar noi încercăm să ne mișcăm rapid și eficient, în așa fel încât clienții să nu piardă prea mult timp la noi.
Auto Test: Câte linii aveţi aici?
Vasile Jurubiță: Două pentru ITP și una de Cetificarea Autenticității și suntem în planul de investiții pentru încă o linie. Facem eforturi în fiecare zi să menţinem nivelul de dotare şi curăţenie. Este important pentru clienţi, dar şi pentru angajaţi. Încercăm să nu ne lipsească nimic: aparatura să fie funcţională, să avem tot timpul o soluţie de rezervă, nu poţi să-i transmiţi clientului că nu-ţi merge analizorul sau opacimetrul. Pot să vă spun că avem o colaborare foarte bună cu toţi colegii şi cum avem o problemă, cât de mică, sar imediat să ne ajute.

Casiera Mazilu Nicoleta, unul dintre cei mai vechi angajați.
Adresa RAR Brăila: Str. Baldovinești nr. 16

Auto Test: De unde pasiunea pentru acest domeniu?
Vasile Jurubiță: De la tata. El a lucrat ca maistru mecanic în agricultură şi mi-a transmis pasiunea lui. Lucra foarte mult cu tractoarele şi mă lua cu el în Insula Mare a Brăilei. Uneori mă lăsa să conduc şi câte un tractor. Tot cu el am început să repar şi primele motoare. Sunt amintiri foarte frumoase… După aceea am continuat pe acest drum şi am absolvit facultatea de Autovehicule Rutiere din Bucureşti. Eu nu am reuşit să transmit mai departe acest „microb”, băiatului meu îi place doar să conducă maşina (zâmbește). El este student în ultimul an la ASE, la management, vedem în ce direcţie se va îndrepta şi unde va găsi un loc de muncă.
Auto Test: Cum v-aţi descurat după ce a fost eliminat timbrul de mediu?
Vasile Jurubiță: A fost foarte aglomerat şi încă ne vin valuri de autovehicule. Foarte mulți oameni din Moldova lucrează în Italia și își aduc o mașină, două, poate chiar trei… Am încercat să ne organizăm foarte bine, am venit sâmbăta la serviciu şi am prelungit programul în multe zile. Am fost nevoiţi, uneori, să facem muncă de inginer, dar şi de mecanic. Dacă a fost nevoie am făcut şi probele de gaze, şi pe cele de frâne. Nu avem vreme de pierdut.
Auto Test: Au mai fost şi vizitatori supăraţi?
Vasile Jurubiță: Reclamaţiile au fost puţine şi am încercat să le rezolvăm amiabil. Este foarte important să respectăm legislaţia şi să ne mulţumim clienţii. Sigur că avem responsabilităţi şi presiune… nu doar pentru mine, ci pentru toţi colegii. Fiecare are ştampila lui şi răspunde pentru tot ce face. Pot să vă spun că avem, aici la Brăila, o echipă foarte bună și sunt foarte mândru de colegii mei.

Interviu şi foto realizate de Sorin BARBU

Articolul precedentHonda Jet: Bussiness Jet made in Japan
Articolul următorAutobianchi Bianchina: Un cabrio demn de Audrey Hepburn
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt + = 15