Hennessey – Raptor… VelociRaptor!

0
176

Taman când cei de la Ford se lăudau mai abitir cu fiorosul lor pick-up F 150 Raptor R de 720 CP, s-au găsit unii să scoată o variantă de peste 1000 CP. Și au botezat-o VelociRaptorR 1000. Cum altfel?!…

„Unii” aceia nu sunt chiar fitecine, ci texanii de la Hennessey care sunt recunoscuți la nivelul Statelor, și nu numai, pentru că scot hipercaruri din cam orice le pică la îndemână. De data asta le-au vizitat atelierele un „biet” F 150 Raptor R, cea mai puternică versiune de piață a celor de la Ford.

„Forța este cu el”…

De altfel numărul „1000” adăugat la finalul denumirii anunță că V8-ul de 5,2 litri inițial a suferit niște implanturi tehnologice care i-au mărit cu peste 300 CP puterea, iar cuplul motor maxim a crescut de la 848 Nm, la 1414 Nm! Așa că inginerii de la Hennessey și-au băgat mâinile în grupul motopropulsor al lui Raptor R implementând inclusiv un compresor de 3,8 litri îmbunătățit, o inducție de aer cu debit mare, noi rampe de alimentare pentru fiecare bloc de cilindri, o curea de supraalimentare foarte rezistentă, conducte de combustibil îmbunătățite, un sistem de separare aer/ulei, plus calibrarea specifică Hennessey a managementului motorului. Urmarea este că VelociRaptoR 1000 dezvoltă acum 1.043 CP obținând performanțe asemănătoare supermașinilor. „Super-camionul” lui Hennessey atinge 97 km/h, cu pornire de pe loc, în doar 3,1 secunde și sfertul de milă (402 m) în doar 11,4 secunde. Dacă nu vi se par elocvente rezultatele, gândiți-vă că un Ferrari Enzo cu V12-ul său atinge 100 km/h în 3,65 secunde…

…Și cu altele…

Bineînțeles, cel care va fi fericitul posesor al unui VelociRaptoR 1000 beneficiază și de o mulțime de îmbunătățiri care vizează confortul, aspectul și capacitatea de tractare, inclusiv un kit de înălțare a suspensiei față/spate cu 76 mm, bare de protecție VelociRaptor, roți echipate cu jantele Hennessey de 20 inci și trepte rabatabile electrice. Tot aici sunt incluse și insignele VelociRaptoR 1000.

Despre voracele pick-up, John Hennessey, fondator și CEO al companiei texane declara: „VelociRaptoR 1000 este acum prădătorul de vârf al camionetelor. Raptor a fost «Cuțitul elvețian» al camioanelor de când a intrat în producție. Upgrade-ul nostru VelociRaptoR 1000, cu noi roți, anvelope și frâne Brembo mari, ia acest uimitor vehicul universal și îl transformă într-un Porsche 911 Turbo S al camioanelor. Este cât se poate de bun, punct.”

Cei interesați de achiziționarea sa ar trebui să se miște rapid deoarece producția planificată, de doar 500 de unități, este de așteptat să se epuizeze rapid făcând pick-upul pe cât de puternic, pe atât de rar și exclusivist.

De altfel la ce te poți aștepta de la Hennessey VelociRaptoR 1000, un super-camion care a căpătat 40% mai multă putere decât vârful seriei Ford F 150 de pe piață, cu performanțe care distrug anvelopele la propriu și o „cântă o simfonie” tunătoare prin evacuare pe măsură ce crește în turații?

Vă recomandăm și:

Ford F-150 va fi vândut și în România. Care este prețul

Hennessy Cadillac Escallade – Mult nu-i îndeajuns

Ford F-150 Police Responder: În numele legii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 − cinci =