Cât costă SUV-ul Dacia Duster în versiunea de motorizare 1.0 ECO-G pe GPL

0
99

Dacia a anunțat prețul versiunii care este echipată cu motor pe GPL. Vorbim aici de modelul ECO-G 100, frabricat la Mioveni, despre care producătorul spune că oferă costuri cu 30% mai mici decât mult mai cunoscuta versiune pe benzină TCe 150.

Cât costă SUV-ul Dacia Duster cu motor pe GPL

A trecut un an de la lansarea Dacia Duster facelift, iar acum clienții pot să comande și o versiune care are motorizare pe GPL. Duster ECO-G 100 este dotat cu o unitate de 100 CP, care oferă costuri cu 30% mai mici comparativ cu versiunea pe benzină TCe 150. Cel puțin așa susțin oficialii producătorului de la Mioveni. Dacia Duster ECO-G 100 are o cutie manuală cu șase trepte și este echipat cu două rezervoare: unul de benzină cu 50 de litri și unul de GLP de 40 de litri, care oferă împreună o autonomie de peste o mie de kilometri, conform cifrelor oficiale. Rezervorul de GPL se află în locul roții de rezervă.
Noul Duster ECO-G 100 în nivelul de echipare de top Journey+ are un preț de pornire de 19.300 de euro, dar oferta este valabilă prin programul Up&Go, care presupune o echipare completă a mașinii și un termen de livrare redus. Dacă este achiziționat prin programele Rabla și Dacia Avantaj, prețul lui Duster pe GPL va scădea până la 15.600 de euro. Mașina este echipată cu aer condiționat cu reglare manuală, volan îmbrăcat în piele și geamuri electrice față/spate, dar și cu asistență la parcarea cu spatele.
Duster ECO-G 100 este disponibil și în alte două niveluri de echipare: Expression și Journey. Prima pornește de la 17.050 de euro, iar cea de-a doua costă de la 18.950 de euro.
Care sunt avantajele motorizării pe GPL
Gazul petrolier lichefiat este mai ieftin decât benzina și motorina. Este obținut prin presurizarea butanului și a propanului în vederea formării unui lichid cu volum mai redus. Nu conține benzen sau plumb ceea ce înseamnă că nu este toxic. Costurile sunt mult mai mici comparativ cu automobilele care folosesc benzină și motorină, iar în cazul unei comparații cu Duster TCe 150 avantajul poate ajunge chiar și la 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua + 8 =