Registrul Auto Român, alături de transportatori la dezbaterile organizate de Ziua Cargo

0
84

La conferința „am MARFĂ. caut TRANSPORT”, colegul nostru, Marian Burcea, directorul executiv al Organismului de Certificare Sisteme de Management (RAR-OCS) a abordat tema noilor tahografe inteligente din perspectiva de care ne preocupăm cu prioritate: siguranța în trafic.

Considerăm că printre avantajele introducerii tahografelor inteligente se numără reducerea fenomenului de manipulare a dispozitivelor, în așa fel încât timpul legal de conducere să fie respectat. Categoriile de autovehicule pe care vor fi montate tahografele inteligente sunt cele de transport marfă și persoane.
Am lămurit că, în conformitate cu regulamentele UE:
– tahografele analogice și digitale care echipează vehiculele destinate transportului internațional trebuie înlocuite cu tahografe smart2 până la 31 decembrie 2024;
– tahografele smart1 care echipează vehiculele destinate transportului internațional trebuie înlocuite cu tahografe smart2 până la 21 august 2025;
– toate vehiculele între 2,5t – 3,5 t, destinate transportului internațional de mărfuri sau cabotaj, trebuie echipate cu tahografe smart2 până la 1 iulie 2026.
În prezent sunt autorizate în România peste 100 de ateliere TLV pentru efectuarea inspecțiilor la tahografele Smart2 SE 5000 versiunea 8.1 și 1381 versiunea 4.1.Cu toate acestea, le recomandăm transportatorilor să acționeze în avans pentru a evita sancțiunile.
Articolul precedentHyundai Ioniq 5 N eN1 Cup: versiune dedicată competiției
Articolul următorSuzuki Across – Vărul de gradul 1
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 8 = treisprezece