Reinterpretare electrică pentru Fiat Multipla

0
247

Chiar dacă designul nu a fost pe placul tuturor, nu putem nega avantajele pe care originalul Fiat Multipla le avea în fața modelelor concurente. Designerul independent Marco Maltese, care s-a inspirat din el pentru ultimul său proiect, ne propune o variantă electrică pentru secolul XXI.

Originalul

Aflat printre cele mai remarcabile monovolume produse vreodată, furnizând o varietate de caracteristici practice adaptate dimensiunilor sale, Fiat Multipla reușește, cu designul său nonconformist, să fie în continuare un subiect controversat de discuție, chiar dacă producția a încetat în urmă cu paisprezece ani.

Construit pe platforma modelului Bravo/Brava, Multipla aducea ca punct principal de atracție habitaclul cu șase locuri, trei în față și trei în spate, deși lungimea totală depășea cu puțin patru metri, mai exact 4,090 mm.

Reinterpretarea

Similar cu abordarea altor producători care au reinventat modelele de succes din trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat, Maltese a rămas fidel designului original al lui Roberto Giolito pentru Fiat Multipla, integrând totuși trendurile de stil contemporane și adăugând accente unice.

Actualizările aduse modelului original includ o formă mai ascuțită în zona vitrată către partea din spate și o caroserie mai sculptată. Roțile mai mari, cu un design cu trei spițe, împreună cu poziția mai joasă, conferă modelului Re.Multipla un aspect sportiv bine conturat.

Fiind doar un studiu de design, Maltese nu a intrat în detalii privind platforma tehnică, dar ne putem imagina minivanul cu o baterie montată în podea și cate un motor electric pentru fiecare punte. În plus față de beneficiile ecologice, propulsia electrică ar putea ajuta la crearea unui spațiu util mai generos, atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje.

Deoarece reinterpretarea lui Maltese nu are nicio legătură cu Fiat, modelul din imagine va rămâne doar un exercițiu de design și atât, dar asta nu ne oprește să ne imaginăm ce impact ar putea avea în contextul actual.

Fiat Topolino, ideal pentru drumurile prin oraș

Fiat 126 – Gămălia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 × = treizeci doi