Noul Aston Martin Vantage: 665 CP pentru performantul coupe britanic

0
179

Aston Martin a prezentat cea mai nouă versiune a performantului coupe Vantage. Propulsat de un motor V8 de 4.0 litri Twin Turbo, noul Vantage oferă 665 CP, 800 Nm și o distribuție perfectă a greutății 50:50.

Britanicii de la Aston Martin au prezentat oficial cea mai recentă versiune a perfomantului coupe Vantage. Aston Martin a pus sub capota modelului Vantage puternicul motor V8 Twin Turbo de 4.0 litri ce dezvoltă 665 CP și 800 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată ZF cu 8 trepte.

Putere mărită semnificativ

Față de generația anterioară, noul Vantage are un plus de 155 CP și 115 Nm. Cifrele pentru performanțe sunt impresionante: Aston Martin Vantage putând accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,4 secunde, iar viteza maximă ce poată fi atinsă este de 325 km/oră.

Britanicii spun că este cel mai rapid model Vantage produs în cei 74 de ani de istorie ai mărcii. Aston Martin Vantage concurează direct cu modele ca Porsche 911 Turbo S sau Mercedes-AMG GT 63 S.

Șasiul din aluminiu a fost revizuit în profunzime oferind acum o rigiditate torsională mai ridicată. Caroseria este mai lată cu 30 mm, iar partea frontală a fost redesenată. Distribuția greutății este perfectă între cele două punți 50:50.

Interior

Interiorul a fost și el revizuit serios, britanicii reușind să împrospăteze habitaclul modelului Vantage. Un ecran generos de 10,25 inchi amplasat pe consola centrală domină acum partea centrală a bordului, plus o serie de comenzi fizice. Pentru a comanda cutia de viteze, Aston a adoptat un levier mic de tip joystick. Sistemul audio standard are 11 incinte acustice și o putere de 390w, iar opțional se poate alege sistemul audio oferit de Bowers & Wilkins cu 15 difuzoare și 1170w.

Livrările pentru noul model Aston Martin Vantage vor începe în al doilea trimestru al anului 2024.

Vă recomandăm și:

Aston Martin DBS 770 Ultimate: Ultima reprezentație

Aston Martin DB5: Jucării pentru cei mari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 + opt =