Renault Duster, lansat în Turcia

0
157

Renault Duster a fost lansat în Turcia, o țară care își dorește să devină un hub de export care să ofere produse în estul continentului european. Acest model este, așa cum se deduce și din denumire, un frate geamăn pentru Dacia Duster.

Renault Duster va fi produs în Turcia, în orașul Bursa

„International Game Plan 2027”: acesta este planul prin care conducerea grupului francez Renault a anunțat că Renault Duster va fi produs la uzina Oyak Renault din Bursa. Procesul va începe în a doua jumătate a anului, în urma unei investiții consistente.

„Investiția de peste 400 de milioane de euro realizată de Oyak împreună cu grupul francez va întări și mai mult poziția internațională a Renault și a Turciei”, a declarat Berk Çağdaș, directorul uzinei turce, în timpul prezentării noului produs.

Modelul seamănă foarte mult cel românesc, dar a fost lansat sub motto-ul „Dusterul Turciei, noul Renault Duster”. Iar acesta este doar primul pas.

„Prin planul nostru «International Game Plan 2027», pe care l-am anunțat la Istanbul în decembrie 2023, cu participarea directorului general al mărcii Renault, Fabrice Cambolive, am subliniat că Turcia va deveni un centru de export și că patru noi modele ale mărcii, dintre care trei SUV-uri, vor fi produse la Uzinele de Automobile Oyak Renault din Bursa (MAIS) până în 2027.

Astăzi, avem plăcerea de a prezenta noul Renault Duster, unul dintre primii și cei mai importanți pași ai acestui plan”, a menționat Berk Çağdaș, conform ajansotomobil.com.

Ce plan are Renault cu Duster-ul din Turcia

El a explicat și că noul Renault Duster va fi exportat în diferite țări ale lumii. Planul a fost detaliat de Jan Ptacek, directorul general al Renault Turcia și fost șef al Renault Commercial Roumanie.

„Suntem mândri că noul Renault Duster va fi produs la uzina Oyak Renault din Bursa. Acesta este primul pas al planului nostru «International Game Plan 2027», care ne va permite să producem patru noi modele Renault în Turcia.

Noul Renault Duster ne va ajuta să consolidăm marca, să ne extindem amprenta pe piața SUV-urilor și să implementăm strategia noastră de electrificare. Vom transforma uzina noastră din Bursa într-un centru de export nu doar pentru Europa, ci și pentru restul lumii”, a declarat Jan Ptacek.

În timp ce modelul Dacia Duster, produs în România, va rămâne destinat piețelor din Europa, versiunea turcească, purtând sigla Renault, se va adresa piețelor din alte regiuni apropiate, în special acelora pe care, până la debutul agresiunii asupra Ucrainei, le aproviziona Rusia de la uzina Renault de lângă Moscova, acum preluată de statul rus.

Oficialii mărcii au declarat de mai mult ori că activitatea fabricii din Mioveni nu va fi deloc afectată de operațiunile de la uzina din Turcia.

Sursa Foto: www.renault.com.tr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − sapte =