Porsche Taycan facelift a sosit oficial în România

0
93

Porsche Taycan facelift a fost dezvelit oficial în fața publicului din România în cadrul unui eveniment special găzduit de Fratelli Studios.

La doar câteva săptămâni după premiera națională a noului model Porsche Panamera, a venit rândul modelului electric Taycan să fie prezentat oficial în noua sa variantă cu facelift.

La patru ani de la lansare, Taycan primește un facelift optic discret și o serie de îmbunătățiri tehnice. Primul model electric din gama producătorului din Stuttgart s-a vândut în peste 150.000 de exemplare de lansarea din anul 2020 și până astăzi. Cele mai importante piețe individuale pentru Taycan sunt, în prezent, SUA, Marea Britanie, Germania și China.

Facelift și upgrade pentru performanțe

Toate variantele actualizate ale noului model accelerează mult mai rapid decât predecesoarele lor. Două exemple – din ambele capete ale gamei: ca berline sportive, Taycan și Taycan Turbo S ating 100 km/h de pe loc în doar 4,8, respectiv 2,4 secunde. Acest lucru le face cu 0,6 și respectiv 0,4 secunde mai rapide decât versiunile anterioare.

Cu noua funcție „push-to-pass”* din pachetul Sport Chrono, se poate apela la un impuls de până la 70 kW, în funcție de model, timp de 10 secunde, prin simpla apăsare a unui buton. Ratele de accelerație crescute sunt, în general, rezultatul unei puteri mai mari a sistemului. De exemplu, Taycan de bază oferă cu 60 kW mai mult decât înainte. În cazul modelului Taycan Turbo S, este vorba de 140 kW suplimentari, cu Launch Control. Acest aspect crește puterea sistemului modelului de top la 700 kW/952 CP.

În funcție de varianta de caroserie și de motorizare, autonomia WLTP a crescut până la 678 km, ceea ce reprezintă o creștere de 175 km sau 35%. Bateria Performance Battery Plus are acum o capacitate brută de 105 kWh, în creștere de la 93 kWh.

Toate modelele Taycan actualizate sunt dotate standard cu suspensie pneumatică adaptivă. Noua suspensie Porsche Active Ride poate fi comandată ca opțiune, pentru versiunile cu tracțiune integrală.

Disponibil și în România

Noile faruri dispun de tehnologie HD matrix, de înaltă rezoluție, cu optică detaliată și afișează acum grafica specifică mărcii, în patru puncte, pe timp de noapte. Logo-ul Porsche din banda luminoasă din spate are un design tridimensional, cu aspect de sticlă. Pentru prima dată este disponibilă o versiune iluminată a acestuia.

Reflectând conceptul Overfeel, în jurul căruia a fost conturat și evenimentul de lansare, modelul a fost prezentat în România în culorile Provence și Frozen Blue Metallic.

Livrările pentru noul Taycan au început chiar de pe 25.04.2024. De la aceeași dată, noul model este expus la Centrul Porsche București, unde clienții și cei interesați își pot programa un test drive.

În România, prețurile pentru noul Taycan încep de la 107.115 euro (TVA inclus).

Foto: Porsche, Radu Chindriș

Vă recomandăm și:

Porsche Taycan Turbo GT: până la 1100 CP pentru sedanul electric

Porsche Macan: a doua generație este integral electrică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 − doi =