Renault-Garros special

0
174

Modelul electric Renault 5 E-Tech va căpăta o serie specială Roland Garros cu ocazia Openului francez din acest an desfășurat în perioada 20 mai – 9 iunie. Pe durata întregii competiții Renault va avea un stand dedicat de 150 m2 în cadrul celebrei arene de tenis.

Ideea era că seria specială Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros va fi expusă pentru prima dată înainte de apariția sa în showroom-uri planificată pentru anul viitor. Asta și pentru că Renault este partener premium al turneului de tenis de Mare Slam începând din anul 2022.

Exterior „tras” la temă

Cei de la Renault spun că seria specială Roland-Garros a lui Renault 5 E-Tech electric vine cu un design elegant și sportiv. Iar pentru asta sunt disponibile patru culori de caroserie: alb perlat, albastru miezul nopții, negru înstelat și o nuanță exclusivă de gri ardezie mat. Culorile se potrivesc perfect cu ornamentele de acoperiș cu finisaj cromat satinat și cu jantele Ecrou de 18 inchi cu model „diamant” în negru lucios. Roțile sunt special concepute și adaugă o notă suplimentară de eleganță având capacul butucului într-o nuanță mată de gri ardezie.

 

Partea inferioară a ușilor din față prezintă un logo Roland Garros în centrul unui design cu motive reprezentând Crucea Sfântului Andrei, inspirate din arhitectura stadionului. Iar acoperișul lui Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros are o peliculă granulată cu finisaj textil, în negru satinat.

Și înăuntru la fel

Interiorul capătă o tapițerie specială în culoarea gri deschis, cu o țesătură densă, fină, cu grafica inspirată de îmbrăcămintea tehnică din lumea sportului. Este un material textil complet reciclat ce include o serie de caracteristici cu o țesătură deschisă, inclusiv în forma în H a spătarului. Efectul general este sporit de suporturile laterale tapițate cu piele ecologică albastră ale scaunelor, cele din față având câte un imprimeu termic cu sigla Roland-Garros.

Schimbătorul de viteze e-pop (amplasat la volan) este inspirat de mânerele rachetei de tenis, iar sigla Roland Garros poate fi văzută la capătul manetei, la fel ca la baza unei rachete.

Consola centrală are un covoraș de încărcare prin inducție pentru smartphone, care a inclus pudră de zgură roșie în procesul de fabricație. În mod similar, covorașele buclate din „argilă roșie” adaugă o amprentă de trenn de tenis interiorului. Pragurile din aluminiu periat au la rândul lor o Cruce a Sfântului Andrei, inspirată de arhitectura stadionului Roland Garros și care scrie numele „Roland Garros Paris”.

Partea tare este că, pentru turneul din acest an, Renault pune la dispoziție o flotă de 180 de vehicule, dintre care 88% sunt electrificate. Flota include 70 de sisteme electrice Scenic E-Tech, 30 complet hibride Rafale E-Tech, 40 complet hibride Espace E-Tech și 20 complet hibride Austral E-Tech.

De asemenea, pentru serviciile de navetă vor fi folosite patru vehicule R5 din anii ’70 ai secolului trecut „convertite” electric de The Originals Renault – La Collection.

Vă recomandăm și:   

Renault 5: Electricitatea învie legendele

Renault Clio 5 – O carieră de succes

Renault Captur facelift: un nou look pentru crossoverul francez

Cât costă noul Renault Captur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× sapte = 42