Renault Duster Oroch

0
40


Renault și-a adăugat un nou trofeu în vitrina de onoare, de data aceasta în Brazilia. Lansat vara trecută, Oroch este derivat din SUV-ul Duster, dar este ceva mai mare decât acesta: 4,69 de metri lungime (un plus de 37 cm), lățime de 1,82 metri, înălțime de 1,69 metri (+1 cm) și ampatament de 2,82 metri (+15 cm).


Renault Duster Oroch 1
Renault Duster Oroch 2Bena are lungimea de 1,3 metri și o capacitate de încărcare de 683 litri/650 kg. Alte 50 kg pot fi puse pe acoperiș, Renault Duster Oroch fiind astfel unul dintre cele mai capabile autoutilitare ușoare din America de Sud. Noul pick-up a fost proiectat în America de Sud, de către specialiști francezi, brazilieni și argentinieni, și este produs în Brazilia. Cu alte cuvinte, nu este vorba despre pick-up-ul pe care l-am văzut la noi, care este realizat de către o firmă românească, ce preia SUV-ul Duster standard, după ce a ieșit de pe banda de montaj de la Mioveni, și îl modifică ulterior. Asta nu înseamnă că nu există șanse ca Oroch să fie comercializat în viitor în Europa, cu masca schimbată și emblema Dacia pe calandru.

Renault Duster Oroch 5 Renault Duster Oroch 6Autoutilitara este oferită în Brazilia cu două variante de motorizare, ambele pe benzină, flex-fuel: 1.6 16 V, ce produce 110 CP (115 CP, dacă este alimentat cu etanol, carburant larg utilizat în Brazilia), și 2.0 de 143 CP (148 CP). Transmisiile sunt manuale, cu 5+1 rapoarte, pentru motorul mai mic, și cu 6+1 trepte, pentru cel de doi litri. Tracțiunea este 4×2, opțional, integrală, iar o cutie de viteze automată va fi oferită în viitorul apropiat (deși, cel mai probabil, este vorba despre transmisia manuală automatizată Easy-R).

Prețul de bază în Brazilia pentru Renault Duster Oroch este de 62.300 reali, ceea ce înseamnă aproximativ 15.000 euro. Și, ca fapt divers, Oroch este denumirea unui mic popor din Federația Rusă, cu o populație sub 700 de persoane, care locuiesc în estul Siberiei.

Articolul precedentDemolatorul Volvo FMX
Articolul următorTEST: Mazda CX-3
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− patru = 5