Renault Grand Koleos, SUV-ul făcut pentru alții

0
230

În timpul salonului auto de la Busan, Coreea de Sud, Renault și-a dezvăluit noul model de vârf din gama SUV. De ce pe acest teritoriu? Pentru că dezvoltarea noului Renault Grand Koleos a fost condusă de divizia din Coreea a mărcii franceze.

Relativ autonomă, această subsidiară, Renault Korea, anterior cunoscută sub numele Renault-Samsung, a conceput acest SUV mare pentru piețele asiatice, evident acordând prioritate Coreei de Sud. Astfel, Renault Grand Koleos, în lungime de 4,78 metri, i se va adăuga în gama locală vechiului Koleos (4,67 m), care a beneficiat, recent, de un restyling.

Tehnologie chineză pentru Renault Grand Koleos

De la început, nu s-a pus problema ca Renault Korea să dezvolte un model nou. Din motive bugetare, Renault Grand Koleos se bazează pe platforma SUV-ului chinezesc Geely Monjaro, comercializat din 2023. Asemănarea estetică se vede în liniile și optica principale, dar franco-coreeanul se remarcă prin panouri de caroserie reproiectate, pentru a se apropia de identitatea stilistică a Renault. Oferta de motorizare de vârf pentru Renault Grand Koleos este un sistem hibrid, simplu, nu plug-in, de 245 CP utilizabili. Acesta este format dintr-un propulsor termic, în patru cilindri, de 144 CP, și două electromotoare, unul de 100 kW (136 CP), care ajută la tracțiune, celălalt de 60 kW (82 CP), utilizat doar în fazele de pornire. Această tehnologie, oferită de Geely, are o cutie de viteze automată cu 3+1 trepte. Noul SUV este disponibil și în două versiuni exclusiv termice, bazate pe un motor pe benzină de 2,0 litri și 211 CP, una cu tracțiune pe o singură axă și cutie de viteze DCT 7+1, cealaltă, 4×4, cu transmisie automată 8+1.

Renault Grand Koleos – habitaclu ultradigital

La bord, noul Renault Grand Koleos inaugurează o nouă tehnologie de infotainment, numită OpenR Panorama Screen, cu nu mai puțin de trei ecrane digitale. Ecranul central și cel din fața pasagerului din dreapta au diagonala de 12,3 inci. Cel din spatele volanului aplatizat în partea inferioară are nu mai puțin de 25,6 inci diagonală. Deși este un SUV de clasă mare, Grand Koleos nu este oferit decât în variantă cu cinci locuri. Acest lucru avantajează spațiul de încărcare, portbagajul având capacitatea de 633 litri.

Nu este planificat în Europa

Lista de prețuri încă nu a fost dezvăluită, dar se știe deja că Renault Grand Koleos va fi comercializat în Coreea de Sud de la sfârșitul acestui an. Din 2025, va ajunge și în alte țări asiatice, câteva din Golful Persic, cât și pe piețele Americii Latine. În Europa nu este prevăzută comercializarea. Cel puțin, în acest moment.

Vă recomandăm și:

Mercedes-Maybach – De pe apă, pe uscat

TEST: Subaru Crosstrek – Robust și echilibrat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 5 = patruzeci cinci