Renault Symbioz: un nou SUV în gama constructorului francez

0
282

Renault a publicat primele imagini teaser cu noul său model SUV numit Symbioz. Acesta va fi lansat în primăvara acestui an și se va integra în gamă între modelele Captur și Austral.

Francezii de la Renault își cresc familia de SUV-uri cu un nou model ce va fi lansat în segmentul C. Noul SUV compact va purta numele Renault Symbioz și se va plasa în gama constructorului francez între actualele modele Captur și Austral.

Viitorul model Symbioz va avea o lungime de 4,41 metri urmând să fie mai scurt decât Austral 4,51 m, Arkana 4,56 m sau Scenic 4,47 m. Fără să dea prea multe detalii tehnice, Renault mai spune că viitorul model va fi oferit și în variantă full hibrid ce folosește sistemul E-Tech 145, un propulsor hibrid ce se regăsește pe modele ca Dacia Jogger, noua Dacia Duster, Renault Clio, Captur sau Arkana.

Renault Symbioz – SUV compact

Renault Symbioz va concura direct cu modele ca Nissan Qashqai sau Kia Niro. Numele Symbioz derivă din cuvântul grecesc antic „symbiosis”, care înseamnă „a trăi împreună”. Sylvia Dos Santos, șefa strategiei pentru denumirile Renault, a dorit un nume cu „semnificație umană”, susținând că Symbioz exprimă „legătura strânsă dintre o familie și mașina lor”. Denumirea Symbioz a mai fost folosită de Renault pentru un concept-car prezentat în 2017.

Cu o greutate totală sub 1.500 kg, viitorul SUV va aborda un design modern în actualul limbaj estetic al mărcii Renault. Din cele câteva imagini teaser publicate se remarcă asemănările cu stilul actualelor modele Captur și Austral. Noul model va folosi inclusiv noua generație a plafonului panoramic din sticlă Solarbay, care are la bază tehnologia PDLC, ce permite opacizarea sa.

Renault Symbioz va debuta oficial în primăvara 2024, cel mai probabil alături de o versiune cu facelift a modelului Captur.

Vă recomandăm și:

Renault Megane E-TECH Electric este Mașina Anului în România 2023

TEST: Renault Captur E-TECH Plug-in Hybrid – Tehnologie avansată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi + = 8