Șeicul care deține 1300 de mașini

0
150

Un șeic din Qatar are o colecție impresionantă de mașini, una dintre cele mai spectaculoase din lume. Și pentru că în garajele lui se găsesc peste 1300 de automobile, o parte dintre acestea le-a mutat la muzeu. Tot aici se găsește o foarte, foarte bogată colecție de artă și patrimoniu islamic; și nu numai. Vizitatorii pot admira corăbii, locuințe tradiționale, dar și un avion.

Faisal Bin Qassim Al Thani, șeicul cu 1300 de mașini

Șeicul Faisal Bin Qassim Al Thani are o avere evaluată la peste două miliarde de dolari și conduce mai multe afaceri profitabile. Marea lui pasiune sunt însă mașinile, așa că de-a lungul timpului a devenit proprietarul a peste 1300 de automobile. Șeicul din Qatar a devenit astfel unul dintre cei mai cunoscuți colecționari din lume. Și pentru că nu prea mai are loc pentru ele a început să le „parcheze” în mai multe locuri. Așa se face că aproape 300 de mașini au fost expuse la muzeul Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani din Qatar.

Jurnaliștii de la The Sun au vizitat acest muzeu și au remarcat una dintre piesele „de rezistență”. Este vorba despre un Studebaker Electric, un vehicul electric, echipat cu o duzină de baterii de șase volți, despre care producătorii susțineau că are o autonomie de aproape 160 de kilometri.

Mașinile americane, atracția muzeului

Muzeul prezintă și mai multe mașini și vehicule americane, iar una care cu siguranță va atrage atenția este un Chrysler 300J, un model extrem de rar, fabricat în anul 1963. O altă mașină care atrage atenția este Ford Thunderbird din anul 1956.

Citește și: Muzeul Automobilului Românesc

Șeicul deține și câteva mașini de tip „muscle american” în colecția sa, printre care se numără și un Chevrolet Camaro SS396 „decapotabile” din primele etape de producție, echipat cu un motor V8 de 6.5 litri. De asemenea are și două Ford Mustang-uri, ambele fabricate la începutul anului 1965, care evidențiază designul și stilul elegant al mașinii.

Mașinile clasice britanice sunt de asemenea prezente în colecție, inclusiv două Range Rovers. Interesant este faptul că oficialii muzeului afirmă că ambele au fost produse în anul 1969, deși versiunea cu trei uși nu a apărut decât în 1970, în timp ce un model cu cinci uși a apărut în 1981.

Citește și: Muzeul Porsche a împlinit 15 ani de existență

De asemenea, apare și un Bentley T2 rar, care era fratele mai mic al Rolls-Royce Silver Shadow. A fost produs între anii 1977 și 1980 și au fost înregistrate doar 558 de unități. Cel mai vechi automobil din colecție este un Benz Ideal datând din 1900. Mașina are motorul cu un singur cilindru și se poate deplasa cu o viteză de doar opt mile pe oră.

SURSA FOTO: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 × = saisprezece