Siguranța gravidei la volan

0
57

siguranta gravidei (8)S-au dus vremurile în care femeile însărcinate se mulțumeau să stea în pat, așteptând să le vină sorocul. În vremurile moderne, viitoarea mămică este tot mai atrasă de ideea de viață activă, iar producătorii auto s-au adaptat rapid și sunt din zi în zi tot mai preocupați de siguranța gravidei.

Pentru a ajunge la variante mai bune și mai sigure, gravidele au parte de teste personalizate. Să luăm un exemplu… Volvo a dezvoltat o generație de produse ce copiază țesuturile organismului uman. Pentru a analiza reacțiile în cazul  unui impact, inginerii de la Volvo Cars Safety Center au creat un manechin, din materiale sintetice, „înzestrat” cu uter, placente, lichid amniotic și chiar un „făt” în vârstă de 36 de săptămâni.
siguranta gravidei (4)Sfaturi medicale:
• Mergeți la medic înainte să vă urcați la volan. Doar un specialist vă poate evalua abilitatea de a conduce în timpul sarcinii;
• Nu conduceți dacă sunteți într-o perioadă cu grețuri, rău de mișcare sau dacă anumite mirosuri vă cauzează greață. Dacă sarcina este considerată cu „risc ridicat”, nu plecați la drum;
• Evitați drumurile pe timp de noapte. Studiile arată că din cauza sarcinii, viitoarea mămică poate fi obosită sau amețită. În aceste condiții riscul de accidente crește foarte mult;
• Dacă întâmpinați probleme sau dificultăți precum hemoragii sau dureri, nu vă urcați la volan și contactați imediat medicul.
siguranta gravidei (5)Alte detalii de care să ținem cont :
Dacă plecați la drum este important să aveți la dumneavoastră copii ale dosarului medical și numărul de telefon al medicului care monitorizează sarcina. Pentru deplasările în străinătate este indicată o asigurare medicală care să includă servicii pentru gravide și lăuze.
Nu uitați acasă vitaminele și alte medicamente recomandate de medic. O sticlă cu apă și o gustare sănătoasă (fructe uscate, batoane de cereale, biscuiți integrali etc.) sunt foarte indicate dacă plecați în călătorie. Din mașină nu trebuie să lipsească șervețele umede și gelul antibacterian.
siguranta gravidei (11)Referitor la purtarea centurii de siguranță în timpul sarcinii, legislația română prevede că femeile „în stare vizibilă de graviditate” nu sunt obligate să poarte centură. Aici, părerile sunt împărțite. În Statele Unite, în urma unui studiu în care au fost implicate 2400 de gravide, s-a ajuns la concluzia că femeile care poartă centura de siguranță supun fătul unui risc mult mai mic decât cele care nu au astfel de accesorii. În acest timp francezii au ajuns la concluzia că poziția greșită a centurii de siguranță reprezintă un risc pentru făt, în cazul unui accident. Cel mai bun tip de centură este cel în trei puncte, care are atât o centură transversală, cât şi una pe diagonală. Este indicat să purtați partea transversală a curelei peste şolduri şi coapse, plasând-o sub burtă. Este important să stați cât mai departe de volan, astfel încât să nu-l atingeți cu abdomenul.
Alte sfaturi:
• În cazul unei călătorii mai lungi, încercați să faceți pauze cât mai dese. Câteva întinderi sunt binevenite;
• Purtați haine largi și pantofi confortabili. Cu siguranţă nu vă doriți o curea strânsă sau mâneci largi care să vă incomodeze la condus;
• Este indicat să aveți tot timpul la îndemână telefonul mobil şi documentele medicale.

Text: Cristina Pop

Articolul precedentBalcic: „Cuibul Liniştit” al Reginei Maria
Articolul următorMuzee auto: Mercedes-Benz, istorie pe viu
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× trei = 18