Skoda Octavia facelift: design updatat și motorizări mild-hybrid

0
194

Cehii de la Skoda au prezentat versiunea cu facelift pentru actuala generație a popularului model Octavia. Noul model vine cu blocuri optice diferite, motorizări mild-hybrid și asistent virtual ce integrează inteligență artificială ChatGPT.

Skoda a operat un facelift optic pentru a patra generație a popularului său model Octavia. Lansată în 2019, actuala generație rămâne unul dintre cele mai bine vândute modele produse la Mlada Boleslav în Republica Cehă. Faceliftul a fost aplicat atât versiunii hatchback, cât și celei break.

Blocuri optice noi

Modificările optice operate sunt relativ discrete, dar totuși vizibile în special în partea din față. Blocurile optice au fost redesenate și includ acum o nouă semnătură luminoasă pentru luminile de zi. Farurile LED sunt standard, iar cele LED Matrix sunt opționale pe majoritatea nivelurilor de echipare. În cazul stopurilor, cele cu animație 3D sunt echipare opțională. Octavia facelift este disponibilă în patru niveluri de echipare inclusiv echipările Sportline și RS.

La exterior regăsim noul logo 2D al mărcii, iar gama de culori pentru caroserie include acum zece nuanțe, inclusiv unele noi precum Hyper Green și Phoenix Orange. Datorită modificărilor exterioare, Octavia este acum cu 9 mm mai lungă, măsurând 4.698 mm.

Pentru interior s-au folosit materiale sustenabile iar clienții pot opta acum pentru un display de 13 inchi. Ecranul de 10 inchi este acum standard, iar noua Octavia vine și cu un sistem de climatizare automată pe două zone ca dotare standard, putere mai mare pentru porturile USB-C și sistem Kessy (încuierea portierelor fără a scoate cheia din buzunar) îmbunătățit.

Pentru sistemul de infotainment, Skoda a integrat inteligența artificială ChatGPT în cadrul asistentului virtual Laura, ceea ce aduce o îmbunătățire pentru comenzile vocale.

Motorizări mild-hybrid și diesel

Cehii nu renunță la motorizările diesel pe care le oferă în gama noului model Skoda Octavia alături de propulsoare pe benzină. În gamă nu mai există versiune plug-in hybrid și rămâne de văzut dacă Skoda va mai oferi această variantă pentru Octavia.

Clienții pot alege motorul 1.5 TSI cu sistem mild hybrid opțional în două variante de putere: 116 sau 150 CP. Pentru mai multă putere, Skoda oferă și motorul 2.0 TSI în versiuni de 204 și 265 CP (pentru versiunea Octavia RS). Varianta de 204 CP este singura ca va putea fi comandată cu tracțiune integrală pentru o motorizare pe benzină.

Iar pentru cei care au nevoie de diesel, Octavia poate fi comandată cu motor 2.0 TDI de 116 sau 150 CP. Din gama de motorizări a fost eliminat propulsorul 1.0 TSI.

Prima generație Octavia din era modernă a debutat în 1996. De atunci și până în prezent, modelul de clasă medie a mai primit trei generații și s-a vândut în peste șapte milioane de exemplare în peste 60 de țări.

Vă recomandăm și:

Skoda Octavia facelift va debuta în 14 februarie

Skoda pariază pe colaborarea cu ChatGPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ patru = 9