Skoda pariază pe colaborarea cu ChatGPT

0
203

Este tot mai clar că producătorii auto vor miza tot mai mult pe inteligența artificială, ținând cont de faptul că în acest domeniu s-au făcut progrese uimitoare. Așa că nu trebuie să surprindă pe nimeni că vom găsit celebrul ChatGPT pe mașinile unei firme din Europa. Și nu este vorba de una oarecare.

Skoda integrează ChatGPT în asistentul vocal

Skoda are planificată introducerea chatbot-ului ChatGPT, bazat pe inteligență artificială, ca o caracteristică standard în mașinile sale la jumătatea anului 2024. Practic este vorba despre o integrare în asistentul vocal Laura, iar această operațiune va îmbunătăți dialogul între șofer și interfața mașinii, oferind o conversație mai naturală.

Funcționalitatea nouă va fi disponibilă pentru modelele Skoda care utilizează platformele MEB GP și MQB EVO. Potrivit producătorului ceh, șoferii vor avea acces la o bază de date AI extinsă și vor putea beneficia de conținut rostit în timpul condusului. Cerence Chat Pro va alimenta această funcționalitate, iar Skoda asigură că datele personale și informațiile despre vehicul vor fi protejate în mod constant.

Începând cu a doua jumătate a anului 2024, noul chatbot va fi inclus împreună cu cea mai recentă generație de sisteme de infotainment. Integrarea cu ChatGPT va fi implementată pe anumite modele, precum Enyaq, noile generații ale Skoda Superb și Kodiaq, precum și pe facelift-ul viitoarei generații Octavia.

Citește și: Skoda Enyaq iV: Primul SUV electric din Cehia

Volkswagen a anunțat, de asemenea, integrarea ChatGPT la CES 2024. Golf 8 facelift va fi prima mașină din gama sa care va beneficia de această funcționalitate în sistemul de infotainment.„Îmbogățirea asistenței vocale Skoda cu inteligență artificială face ca mașinile noastre să fie un companion și mai bun de zi cu zi. Șoferii și pasagerii vor avea acces ușor, verbal, la lumi de cunoștințe în timp ce sunt pe drum.

Integrarea ChatGPT în asistentul nostru vocal Laura este doar cel mai recent mod prin care Skoda adaptează tehnologia avansată pentru a îmbunătăți experiența de conducere”, a declarat CEO-ul Skoda Auto, Klaus Zellmer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci × 3 =