Stăpâna cailor de fier

4
26

Deschizând acest link sigur aţi remarcat că cea din imagini, strunind o motocicletă de viteză, este o frumoasă domnişoară. Fanii i-au spus Stăpâna cailor de fier. Domnișoara din povestea noastră se numeşte Cristina Udrescu şi are ambiţia să participe în 2013 la Ladies Trophy.

Am fost intrigat de multe ori de dorinţa fetelor de a fi tratate egal cu băieţii pentru că am considerat că dacă o fată este bună pe un domeniu, nu trebuie să declame dreptul de egalitate de şanse; eşti valoros, asta e tot ce contează. Dacă în fiecare ramură sportivă există şi versiunea „de damă”, chiar şi la sporturi mai dure cum ar fi box sau haltere, şi în motociclism sau în automobilism fetele fac performanţă. Avem câteva exemple remarcabile în automobilism, intens mediatizate, care scot în „bătaia farurilor” fetele din motociclism precum Sorina Sandu la motocross, Adriana Neaga şi Andreea Goga la enduro sau Cristina Udrescu la viteză. Am să zăbovesc puţin la ultima sportivă.

Cristina Udrescu a făcut cunoştinţă cu motocicleta prin 2005 şi a fost atât de impresionată de senzaţiile pe care ţi le oferă încât a obţinut carnetul de conducere categoria A şi a participat constant la competiţiile de viteză organizate atât în ţară, cât şi pe circuite omologate FIM din străinătate. Hungaroring, Slovakiaring, Pannoniaring, Brno, Serres sunt locuri „de joacă” pentru Cristina. Dacă în concursurile interne spulberă concurenţa la clasa 125, alergând alături de băieţi, pe circuitele internaţionale struneşte o motocicletă de 600 cmc, „baletând” în viteză printre ceilalţi competitori. Nu de puţine ori, după terminarea turelor, piloţi străini au venit la boxa Motomecanica, echipa din care face parte Cristina, şi au felicitat-o pentru combativitatea şi sportivitatea de care a dat dovadă, recunoscând miraţi că n-au ştiut că e fată. Să nu credeţi că pe circuit contează că eşti fată sau băiat şi se folosesc politeţuri sau drăgălăşenii. Aleargă toţi în spiritul sportiv pentru ca cel mai bun să învingă.

Palmaresul alergătoarei noastre este impresionant, urcând pe podium la fiecare competiţie, şi mi-ar trebui încă două pagini să înşir toate titlurile din perioada 2009-2012. Totuşi, cele mai importante competiţii la care participă constant sunt de notorietate internaţională: Dunlop Romanian Superbike, Campionatul Est European de Motociclism Viteză, Campionatul Naţional de Motociclism Viteză. Pentru anul acesta Cristina Udrescu este hotărâtă să participe la Ladies Trophy, o competiţie de motociclism viteză rezervată fetelor, organizată de BMW Motorrad şi de Motorradmagazin. Este o provocare atât pentru ea cât şi pentru echipa Motomecanica, dar sub îndrumarea lui Adrian Wacykiewcz, pilot şi mecanic experimentat, performanţele vor fi de top. Mizez pe poziţionarea Cristinei în primii zece pentru primele etape şi cred că în a doua jumătate va urca pe podium.

Pentru atingerea acestor obiective Cristina Udrescu are nevoie de suport financiar pentru deplasare, campare şi participare. Minimul care să acopere cheltuielile precum taxa de participare, asigurarea medicală, carburant, cazare, pregătire fizică şi psihică, piese de schimb şi echipament ajunge la 10.000 euro pentru întreg sezonul. Motocicliştii au început deja o strângere de fonduri dar câţiva sponsori care să contribuie mai consistent ar face posibilă fluturarea steagului României şi pentru motociclismul viteză.

Nelu Bănică


 

 

 

 

 

CITEȘTI ȘI…

http://www.autotestmagazin.ro/sandra-izbasa-mama-nu-ma-lasa-sa-mi-iau-permis-de-motocicleta/

 

4 COMENTARII

  1. Imi pare rau sa vad articole care promoveaza tineri sportivi doar cand acestia au nevoie de bani. Tind sa cred ca acest articol a fost scris tocmai pentru a strange fonduri, nu pentru a ne prezenta maiestria si performantele Cristinei.

    • Este bine sa fie promovati tinerii sportivi care fac performanta iar Cristina Udrescu este cu siguranta unul dintre ei! Performanta trebuie sustinuta si din punct de vedere material pana la urma…

  2. Draga Bacardi,
    Se vede ca nu citesti frecvent revista Auto Test. In paginile dedicate sportului, motociclismul a fost prezentat exclusiv cel national, atat viteza cat si enduro sau motocross, cu relatari si ilustratii de la fata locului. Cristina Udrescu are acum un site, cristinaudrescu.ro , unde poti vedea si urmarii evolutia ei ca sportiva. Sunt cam 10 editii Auto Test intr-un an, in care alternez articole despre Dunlop Romanian Superbike cu cele despre Motocross Cup. Cristina are mari sanse sa ajunga pe podium in Germania, la fete. Mai avem cativa off-roaderi care vor alerga in Germania la cupa ADAC, pentru ca acolo sunt competitori si logistica pentru nivelul lor. Iata ca exportam si sportivi moto, nu doar fotbalagii. Urmareste in continuare Auto Test si sper sa mai discutam. Nelu Banica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase + 2 =