Ferrari câștigă cursa de 24 de ore de la Le Mans

0
1306

Ferrari a câștigat pentru al doilea an consecutiv celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans cu modelul hypercar 499P.

Ferrari a reușit o nouă victorie istorică în cursa de anduranță de 24 de ore de la Le Mans, Franța. Într-una dintre cele mai strânse curse din istoria recentă, echipajul Ferrari format din piloții Nicklas Nielsen, Miguel Molina și Antonio Fuoco a trecut primul linia de sosire. Pe locul doi s-a clasat Toyota cu echipajul José María López, Kamui Kobayashi și Nyck de Vries.

Podiumul a fost completat de al doilea hypercar Ferrari 499P pilotat de Alessandro Pier Guidi, James Calado, Antonio Giovinazzi. Acest echipaj a obținut victoria în ediția 2023 a cursei de la Le Mans.

Ploaie și frig

De-a lungul celor 24 de ore, ploaia și-a făcut apariția de mai multe ori, complicând calculele strategice ale echipelor. Combinat cu temperaturile ambientale joase și eliminarea încălzitoarelor pentru anvelope, lucrurile nu au fost simple pentru 62 de echipaje prezente pe grila de start.

La final, doar 14 secunde au separat primele două mașini de pe podium. La categoria regină Hypercar au concurat și echipaje oficiale Porsche, Cadillac, Lamborghini, Peugeot BMW, Alpine și Isotta Fraschini.

Victorii pe clase

Pe lângă clasa Hypercar, la le Mans s-a concurat și în clasa prototip LMP2 și LMGT3, clasă rezervată GT-urilor.

La clasa LMP2 s-a impus echipa United Autosports, fiind prima victorie după o pauză de 4 ani. Echipajul format din veteranul Oliver Jarvis și doi piloți debutanți Biljoy Garg și Nolan Siegel.

Echipa Manthey EMA s-a impus în noua clasă LMGT3 cu un Porsche 911 GT3 R pilotat de echipajul Richard Lietz, Morris Schuring și Yasser Shahin. Pe locul doi s-a clasat BMW-ul M4 GT3 pilotat de Darren Leung, Sean Gelael și Augusto Farfus.

Porsche 911 GT3 R, Manthey EMA (#91), Yasser Shahin (AUS), Morris Schuring (NL), Richard Lietz (A)
Manthey EMA (#91), Morris Schuring (NL), Yasser Shahin (AUS), Richard Lietz (A), Nicolas Raeder

Podiumul a fost completat de Ford-ul Mustang GT3 al echipei Proton Competition pilotat de Giorgio Roda, Mikkel Pedersen și Dennis Olsen. La această clasă a concurat pentru BMW și Valentino Rossi, multiplu campion mondial la MotoGP, convertit acum la patru roți. Din păcate, BMW-ul cu numărul de concurs 46 a abandonat în urma unei ieșiri în decor. La volan se afla colegul de echipă al lui Rossi, pilotul Ahmad Al Harthy.

Vă recomandăm și:

Le Mans în 1991 – Mazda: Clipa de glorie

Leena Gade: Lady Le Mans

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ patru = 7