Tesla, decizie surpriză: reduce prețurile pentru mai multe modele

0
43

Tesla trece din nou printr-o perioadă agitată. Compania americană a decis să reducă prețurile pentru câteva modele din gama sa pe piața europeană, după ce s-au operat schimbări și în Statele Unite ale Americii și în China.

Tesla reduce din nou prețurile modelelor sale la nivel global

Vestea a fost confirmată oficial de reprezentații companiei conduse de celebrul Elon Musk. Un purtător de cuvânt a declarat că prețurile unor modele au fost reduse în Germania și în alte țări europene, Orientul Mijlociu și Africa. Această decizie a fost luată în contextul reducerilor de prețuri anunțate la finalul săptămânii trecute în China și SUA.

Schimbările sunt destul de consistente. În Germania, prețul pentru Model 3 cu tracțiune spate a fost redus la 40.990 de euro față de 42.990 de euro, conform unor informații oferite de agenția Reuters. Aceste reduceri se aplică și în România.

În SUA, prețurile pentru Model Y de bază au fost ajustate la 42.990 de dolari (echivalentul a 40.333 de euro), în timp ce variantele cu autonomie și performanțe mai mari sunt acum disponibile la prețuri de 47.990 de dolari (45.000 de euro) și, respectiv, 51.490 de dolari (48.300 de euro). Versiunea de bază a Model S costă acum 72.990 de dolari (68.480 de euro), iar SUV-ul Model X de bază este disponibil acum la 77.990 de dolari (73.170 de euro).

Tesla America de Nord a anunțat că va oprit unul dintre cele mai populare programe ale sale. Este vorba despre anularea stimulentelor pentru clienții care aduceau alți clienți, o strategie folosită de companie pentru a-și spori vânzările. Decizia va intra în vigoare din data de 30 aprilie.

Toate aceste modificări vin într-o perioadă extrem de agitată. Recent s-a aflat că Tesla va concedia 10% din întreaga sa forță de muncă la nivel global. În plus, toate exemplarele Cybertruck au fost rechemate în service din cauza unor probleme legate de pedala de accelerație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 5 = trei