Ion Țiriac a adăugat colecției sale un Mercedes-AMG One dintr-o serie limitată

0
240
Ion Țiriac la prezentarea Mercedes-AMG One. Sursa Foto: Tiriac Collection

Ion Țiriac are în colecția lui peste trei sute de automobile foarte scumpe, dar cu toate acestea nu pierde niciun prilej pentru a o îmbogăți. Ultima achiziție este un Mercedes-AMG One, care face parte dintr-o serie limitată de doar 275 de exemplare.

Ion Țiriac a prezentat noua sa achiziție: un Mercedes-AMG One a fost expus în galeria Țiriac Collection

Ion Țiriac este nelipsit de la evenimentele în care își prezintă achizițiile în materie de mașini. De data aceasta estev vorba despre Mercedes-AMG One pe care fostul jucător de tenis își dorește de mult să-i includă în colecția lui.

Mașina a fost produsă în anul 2022 și impresionează prin faptul că are integrată tehnologie de vârf din Formula 1. Are un motor V6 de 1,6 litri, plasat central, dar și patru motoare electrice, câte două pe fiecare punte. Puterea totală dezvoltată de propulsorul hibrid se ridică la un impresionant 1.063 de cai putere. Pentru o asemenea „herghelie”, acest Mercedes-AMG One are nevoie de transmisie automată cu 7 trepte și un sistem de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic+.

Șoferul are la dispoziție șase moduri de condus: Race Safe, Race, EV, Race Plus, Strat 2 și Individual. Cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 352 km/h, acest automobil este un veritabil cuceritor al asfaltului.

Mercedes-AMG One este construit pe un șasiu monococă din fibră de carbon. Suspensia reglabilă oferă trei setări distincte: Confort, Sport și Sport+, iar cea mai agresivă dintre ele coboară garda la sol cu 37 mm pe puntea față și 30 mm pe cea spate, asigurând o aderență maximă la suprafața de rulare. Un detaliu car a ajutat acest model să stabilească recordul de viteză pentru mașinile de serie pe circuitul Nurburgring.

Ion Țiriac este încântat de noua achiziție, care face parte dintr-o ediție limitată de doar 275 de exemplare

Scaunele sport sunt reglabile și se îmbină armonios deasupra tunelului central, iar volanul în stil F1 este reglabil electric. Pedalierul și suportul pentru picioare sunt, de asemenea, reglabile manual, permitându-le șoferilor să-și găsească poziția ideală pentru condus.

„Pentru colecție, prezența unui AMG ONE înseamnă un mare plus, deoarece sunt puține astfel de mașini în lume și probabil nu multe dintre ele pot fi accesate de public. De astăzi, AMG ONE – exemplarul cu numărul 84, dintr-o serie limitată de 275 de unități, se alătură celorlalte câteva sute de automobile pe care le-am colecționat de-a lungul timpului.

Ceea ce a început ca o pasiune personală s-a transformat într-o atracție foarte mare, inclusiv la nivel internațional, iar acest lucru este pentru mine o mare satisfacție”, a declarat Ion Țiriac, în cadrul evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− patru = 4