Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut automobil în 2023

0
192

Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut automobil din lume în anul 2023 conform statisticilor Jato Dynamics. Modelul electric al mărcii americane a fost vândut în peste 1.2 milioane de exemplare.

Jato Dynamics a publicat un set de date preliminare pentru vânzările auto la nivel global pe anul 2023. Conform acestor cifre, cel mai bine vândut automobil în 2023 a fost Tesla Model Y cu 1.23 milioane de unități comercializate, ceea ce semnifică o creștere de 64%.

SUV-ul electric produs de Tesla s-a clasat pe primul loc în preferințele clienților europeni în 2023 (254.822 de exemplare), unde a devansat modelul Dacia Sandero (235.893 unități) și Volkswagen T-Roc (206.438 unități).

Tesla Model Y – lider global în 2023

Model Y a fost pe primul loc și pe piața din China unde a depășit cifra de 456.000 de exemplare comercializate.

La nivel global, Tesla Model Y s-a impus în fața modelelor Toyota Rav4 (1.07 milioane exemplare comercializate) și Toyota Corolla (1.01 milioane exemplare comercializate).

Felipe Munoz, specialist în analiză globală la JATO Dynamics, a comentat: „Creșterea vânzărilor globale ale modelului Y este fără precedent, în special pentru un vehicul aflat în top zece cele mai bine vândute. Ceea ce Tesla a reușit să realizeze cu Model Y într-un interval de timp atât de scurt este pur și simplu remarcabil.”

Toyota ocupă locurile 2 și 3

Toyota pierde prima poziție în acest clasament global al vânzărilor după ce a dominat acest clasament în anii recenți. Cifrele prelucrate în această statistică preliminară de către Jato Dynamics includ Statele Unite și Canada, cea mai mare parte a Europei, China, Australia, Noua Zeelandă, principalele piețe din America Latină, multe piețe din Asia de Sud-Est, Rusia, Turcia și Israel. La acestea se adaugă estimări parțiale de sfârșit de an pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Japonia, Africa de Sud, Hong Kong, Malaezia, Thailanda, Filipine și câteva regiuni mai mici.

Mai puteți citi:

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume

CATL pregăteşte baterii noi pentru Tesla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 × = sase