Următorul VW Phaeton va fi electric

0
36

VW Phaeton 1Viitoarea generație a navei-amiral a mărcii Volkswagen, VW Phaeton, va concura direct cu Tesla Model S.

Dacă prima ediție a sedanului de lux german, lansată în 2002 și aflată, încă, în producție, nu a fost un mare succes comercial („frații” Audi A8, Bentley Continental GT și Bentley Flying Spur, cu care împarte platforma tehnică, dar și imaginea de Passat supradimensionat fiind principalii vinovați), noul model va fi unul adaptat tendințelor actuale, în care electrificarea trenurilor de rulare, că e vorba despre soluții tip hibrid, full-electric sau cu pilă de combustibil (hidrogen) nu contează, tinde să devină normă.

VW Phaeton 2Cum încă nu există vreo imagine cu noul model, cei mai mulți specialiști sunt de acord că acesta va semănă mult cu conceptul Volskwagen C Coupe GTE (vezi foto), prezentat la ultimul salon auto de la Shanghai, și va avea platforma tehnică derivată din cea a modelului Audi Q6 e-tron, și el încă un prototip. Acesta din urmă va fi lansat ca model de serie în 2018 și va avea un tren de rulare animat de trei motoare electrice, două pentru puntea spate și unul pentru cea frontală, și acumulatori ce îi vor garanta autonomie de 500 km, așa cum a declarat Rudiger Chmielewski, înalt oficial al Volkswagen.

Articolul precedentMazda: supraviețuire prin inovație
Articolul următorPoți să dormi la volan?
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 + = noua