Volvo EX90 a intrat în producția de serie

0
248

Volvo a început producția celui mai mare model electric din gamă: SUV-ul EX90. Produs la uzina Volvo din Charleston, Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii, noul model este disponibil și în România.

Volvo anunță oficial demararea producției pentru cel mai mare model electric din gama sa. SUV-ul electric EX90 este produs la uzina americană din Charleston, Carolina de Sud, iar primul exemplar asamblat este destinat unul client american.

EX90

EX90 vine pe piață cu întârziere, modelul fiind anunțat oficial în noiembrie 2022, dar intrarea în producție a fost amânată de mai multe ori din cauza problemelor de software cu care s-a confruntat constructorul suedez.

Uzina Volvo din Charleston a fost inaugurată în 2018 și produce modelele S60 și electricul EX90, având o capacitate de producție de 150.000 de automobile pe an.

SUV electric full size

Noul Volvo EX90 este un SUV full-size cu propulsie electrică. Este similar în dimensiuni cu actualul model XC90. Noul SUV folosește arhitectura SPA2, preluată de la modelului Polestar 3, iar la nivel de design, noul model deschide un nou capitol pentru Volvo. SUV-ul EX90 preia elemente de la coonceptul Volvo Recharge, prezentat în 2021. Se remarcă grila închisă și noile blocuri optice în forma literei T.

Disponibil și pe piața din România, noul Volvo EX90 poate fi comandat în versiunea Twin Ultra AWD cu două motoare electrice de 408 CP și 770 Nm, baterie de 111 kWh și autonomie de 585 kilometri sau în varianta Twin Performance Ultra AWD cu două motoare electrice de 517 CP și 910 Nm, baterie de 111 kWh și autonomie de 580 de kilometri.

Vă recomandăm și:

Volvo în tranziția electrică

Pașaport pentru mașină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 7 = opt