Pașaport pentru mașină

0
102
Volvo EX90. Sursa FOTO: media.volvocars.com

Volvo va fi primul producător auto care va introduce un pașaport pentru mașină. Este vorba de un document pentru baterii, care va deveni în curând obligatoriu pentru toate vehiculele electrice.

Volvo EX90 va fi prima mașină care va avea pașaport. Mașina este produsă în SUA

Începând din februarie 2027, toate mașinile vândute în Europa vor trebui să fie însoțite de acest pașaport, dar cei de la Volvo s-au gândit să fie, din nou, „înaintea vremurilor”. Reuters susține că pe acest pașaport vor găsi sursa materiilor prime folosite pentru fabricarea bateriei, detalii despre conținutul reciclat și amprenta de carbon a bateriei respective.

În plus, va furniza informații despre starea de sănătate a bateriei. În acest fel starea bateriei va fi evaluată mult mai exact și în acest fel se poate face o estimare ceva mai aproape de realitate a valorii de revânzare a mașinii pe piața second-hand.

Cum va funcționa pașaportul

Raportul indică faptul că proprietarii vor putea scana un cod QR de pe ușa șoferului pentru a accesa informații de bază despre starea mașinii. O versiune mai detaliată a pașaportului va fi disponibilă autorităților și probabil și dealerilor. Tehnologia utilizată pentru pașapoartele Volvo EX90 a fost dezvoltată de Circulor, un start-up din Marea Britanie.

Volvo estimează că acest pașaport adaugă zece dolari la costul de producție pentru fiecare SUV EX90, iar acesta va permite urmărirea materialelor din baterie și va oferi, acolo unde este cazul, detalii despre mina de unde au fost extrase.

Lansarea noului EX90, programată inițial pentru 2023, a fost amânată cu un an pentru a rezolva problemele legate de software-ul pentru sistemul Lidar.

Sursa FOTO: media.volvocars.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ sase = 12