Volvo în tranziția electrică

0
255
Volvo EC40 și Volvo EX40

Volvo își simplifică și standardizează denumirile de modele pentru mașinile complet electrice. Decizia reflectă transformarea constructorului suedez într-unul de mașini complet electrice până în 2030.

Modelele complet electrice Volvo XC40 Recharge și Volvo C40 Recharge sunt redenumite acum sub indicativul EX40, respectiv EC40, și se vor integra perfect cu viitoarele modele din aceeași categorie – Volvo EX30, EX90 și EM90 – portofoliul electric ajungând la cinci modele. Indicativul XC40 rămâne valabil pentru variantele cu combustie internă ale modelului.

Actualizarea include, de asemenea, eliminarea insignei de „reîncărcare” de la modelele hibride plug-in, care sunt acum indicate simplu prin sufixul T6 sau T8 și care expun diferitele niveluri de putere ale ansamblului motor. Noul standard simplificat al numelui modelului face și mai ușoară pentru beneficiarii mărcii, inclusiv cei noi și mai ales cei viitori, diferențierea dintre modelele Volvo complet electrice și cele hibride, în momentul achiziționării unei mașini noi.

Soft suplimentar

Suedezii vor introduce și un nou pachet de software Performance pentru variantele EX40 și EC40 Twin Motor și ca actualizare pentru modelul anterior de pe piețele actuale. Pachetul software „Performance”, care mărește puterea de ieșire cu 25 kW pentru o accelerare mai rapidă, include, de asemenea, o mapare unică pentru un răspuns mai rapid al pedalei de accelerare și un mod unic de conducere pentru deblocarea completă a celor 325 kW ai puterii electrice.

Pe piețele unde va fi disponibil software-ul Performance va fi oferit ca pachet de upgrade opțional prin aplicația Volvo Cars atunci când se comandă o mașină nouă, în timp ce șoferii de mașini de reîncărcare XC40 complet electrice din anul 2024 C40 și XC40 Recharge pot achiziționa și descărca software-ul, de exemplu, din confortul canapelei de acasă.

De asemenea, Volvo investește și în reducerea amprentei de carbon pentru modelele hibride. Variantele B5 pe benzină mild-hibrid ale modelelor XC60 și XC90 utilizează acum un ciclu de ardere a motorului cu eficiență crescută pentru care rezultatul estimat va fi reducerea emisiilor de CO2 și îmbunătățirea economiei de combustibil de până la 4% pentru XC60 și de aproximativ 2% pentru modelul XC90 în ciclul WLTP.

Vă recomandăm și:

Jaguar și Volvo vor deveni mărci electrice

Volvo ÖV4: Originalul

Volvo „vinde” valeți online

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 − = unu