Volkswagen ID.7 Tourer: primul break electric din gama germanilor

0
157

Volkswagen și-a completat familia de modele electrice prin lansarea primului model break ce folosește energia electrică: ID.7 Tourer.

Inspirat de conceptul VW ID.Vizzion din 2019, noul break ID.7 Tourer completează familia sedanului electric Volkswagen ID.7. Este primul model electric break din istoria mărcii germane.

Din punct de vedere al designului, versiunea Tourer este identică cu modelul liftback Volkswagen ID.7. Poate fi recunoscut ușor prin intermediul blocurilor optice unite de o bandă LED în partea frontală și stopurile LED 3D. Siglele Volkswagen din față și spate sunt luminate.

Break electric

Volkswagen spune despre design-ul noului break electric că este un mix între break-ul tradițional, reprezentat de noul Passat, și shooting brake-ul, reprezentat de Arteon. Noul model primește și un plafon panoramic, ce poate fi transparent sau opac prin apăsarea unui buton.

Dimensiunile exterioare sunt similare cu ale versiunii liftback, lungimea modelului ID.7 Tourer fiind de 4.961 mm. Portbagajul noului model are un volum de încărcare standard de 605 litri, iar dacă rabatăm spătarul banchetei, volumul crește la 1714 litri.

Două baterii

La lansare, Volkswagen propune modelul ID.7 Tourer în varianta de echipare Pro. Aceasta folosește un singur motor electric care dezvoltă 285,5 CP și un cuplu de 545 Nm. Unitatea este alimentată de o baterie de 77 kWh. Va urma și versiunea Pro S, care dispune de o baterie mai mare, de 86 kWh, ce promite o autonomie maximă de 685 de kilometri în regim WLTP. Bateria va putea fi încărcată de la 10% la 80% în 30 de minute la o stație de 200 kW.

La interior se remarcă deja familiarul ecran tactil de 15 inchi și planșa de bord cu ecran de 12,3 inci.

Noul Volkswagen ID.7 Tourer este produs în uzina grupului VW din Emden, Germania.

Vă recomandăm și:

Volkswagen Golf 8 facelift: update major pentru modelul compact

Volkswagen ID.7 a ajuns în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci − 1 =