6 milioane de vizitatori au trecut pragul Muzeului Porsche

0
120

Deschis în 2009, Muzeul Porsche din Stuttgart este o destinație obligatorie pentru orice pasionat al automobilului. La 15 ani de la deschidere, muzeul anunță că 6 milioane de vizitatori i-au trecut până acum pragul.

Începând cu data de 31 ianuarie 2009, Muzeul Porsche din Stuttgart prezintă istoria mărcii într-un mod atractiv și modern. Este cartea de vizită și ambasadorul mărcii, dar și un loc de întâlnire pentru fanii mărcii din toată lumea.

La aniversarea celor 15 ani de la deschidere, Muzeul Porsche a anunțat că peste 6 milioane de vizitatori i-au trecut până acum pragul. În primul an, muzeul a fost vizitat de 511.513 persoane, iar acest record a rezistat până în 2023. Anul trecut, muzeul a înregistrat 535.613 vizitatori.

6 milioane vizitatori pentru Muzeul Porsche

Din 2009 și până astăzi la Muzeul Porsche au fost organizate peste 2000 de evenimente, iar colecția muzeului conține peste 5 milioane de fotografii, 1700 ore de înregistrări video și numeroase documente. De altfel, clădirea muzeului găzduiește și arhiva oficială Porsche. În atelierul muzeului, specialiștii mărcii au restaurat peste 3000 de exemplare Porsche.

Și pentru că în Stuttgart mai există un muzeu la fel de faimos, cel al mărcii Mercedes-Benz, cele două instituții organizează constant evenimente împreună.

Vă recomandăm și:

Muzeul Porsche a împlinit 15 ani de existență

Muzee auto: Porsche, cutia cu minuni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 − cinci =