Rolls-Royce apicultor global

0
162

Așa cum deja s-a obișnuit, în ziua de 20 mai Rolls-Royce a sărbătorit Ziua Mondială a Albinei la propria stupină amplasată la sediul central de la Goodwood. Ca parte a sărbătoririi celor 120 de ani de existență Rolls-Royce cei șase stupi au fost redenumiți după tot atâtea modele cheie din povestea care a început la 4 mai 1904.

Doar că anul acesta sărbătorirea albinelor capătă o dimensiune cu adevărat internațională. Odată cu activitățile de la stupina inițială a companiei la Home of Rolls-Royce din Goodwood, englezii au stabilit și noi operațiuni de apicole pe alte meleaguri ale lumii.

Stupina originală de la Goodwood a fost înființată în 2017 și găzduiește o colonie de aproximativ 250.000 de albine. A fost răspunsul mărcii engleze la scăderea drastică a populației de albine, care sunt polenizatori cruciali pentru o serie de culturi alimentare, precum și pentru plantele sălbatice. În fiecare an, mierea produsă este procesată cu grijă, pusă în borcane și etichetată de o echipă de apicultori voluntari dedicați. Mierea este pusă la dispoziția clienților și VIP-urilor aflate în vizită la Home of Rolls-Royce din Goodwood.

Apicultor junior

Anul acesta, înainte de Ziua Mondială a Albinei, Rolls-Royce i-a acordat titlul onorific de apicultor junior lui Poppy Liddle, o fetiță în vârstă de 11 ani. Poppy, care locuiește în apropiere de Selsey, West Sussex, a intrat pentru prima dată în atenția mărcii în 2021, când a apărut o poveste în paginile ziarului local despre furtul propriului ei stup la care ținea foarte mult. Mișcați de situația ei dificilă, cei de la Rolls-Royce au aranjat ca Poppy, pe atunci în vârstă de opt ani, să viziteze albinele de la Goodwood. Ocazia a culminat acum cu numirea ei în biroul unic și prestigios al Junior Beekeeper.

Anul acesta, făcând prima ei vizită în noua sa calitate, Poppy s-a confruntat cu situația delicată în care „protejatele” ei roiau într-un copac din apropiere. Lucrând cu apicultorul Jay Hampton, a ajutat la întoarcerea lor în stupină, unde o aștepta o altă îndatorire importantă și anume inaugurarea stupilor nou redenumiți.

Când cei șase stupi au fost instalați pentru prima dată în 2017, au primit numele Phantom, Ghost, Dawn, Wraith și Cullinan, mașinile Rolls-Royce aflate în producție la Goodwood la acea vreme, cel de-al șaselea fiind numit Spirit of Ecstasy. Astăzi, Dawn și Wraith și-au încetat producția, în timp ce marca a adăugat Spectre în portofoliul său de produse.

Prin urmare, Rolls-Royce a profitat anul acesta de aniversarea celor 120 de ani ai mărcii pentru redenumirea stupilor după șase personaje principale din povestea sa, așa cum sunt prezentate în seria retrospectivă Rolls-Royce „Makers of the Marque”. De acum încolo, stupii vor purta nume illustre, inclusiv Charles Rolls, Henry Royce și Eleanor Thornton, gravate pe aceleași tip de plăcuțe de identificare din oțel inoxidabil care sunt montate pe produsul de vârf al mărcii, Phantom.

Iar ca un semn al recunoașterii rolului fundamental al albinelor în menținerea vieții, pe lângă stupinele existente în Marea Britanie, Rolls-Royce și-a extins „producția de miere” în Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud urmând să li se alăture noi colonii din Oman și Bahrain.

Vă recomandăm și: 

Rolls-Royce Cullinan: luxosul SUV britanic primește un facelift

Rolls-Royce – Cutiile de săpun de la Goodwood

Henry Royce – În căutarea perfecțiunii

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 8 = paisprezece