Alfa-Romeo-Giulietta: mașina care cântă la operă!

0
32

alfa-romeo (1)

Alfa-Romeo-Giulietta și-a celebrat cea de-a 105-a aniversare într-un mod inedit, producând un videoclip promoțional pentru modelul sportiv Giulietta Quadrifoglio Verde (QV).

Ideea din spatele clipului, difuzat de Car Advice, este simplă: pe circuitul de curse de pe insula australiană Phillip Island au făcut echipă o soprană, un pilot profesionist și o Giulietta QV, pentru a pune în scenă ceea ce ar putea fi primul spectacol de operă din istorie în care acompaniamentul este asigurat de un motor și o cutie de viteze de automobil. Implementarea a fost tehnică, în primul rând, în mașină fiind instalat un echipament de on-board diagnostic, ce a transmis, via Bluetooth, către un smartphone aflat în torpedou, citirile instant ale turației motorului. Soprana australiană Ali McGregor a recepționat în timp real, prin intermediul unei aplicații de pe o tabletă 4G, pachetele de date și a interpretat „muzica” Giulettei, urmărind graficul de pe ecran ca pe o partitură. (click pentru video)

Alfa Romeo Giulietta QV a fost condusă pe circuit de pilotul de curse neozeelandez Mike Eady, care s-a străduit să o pună pe Ali McGregor în dificultate: „Am dus mașina până la limite, cu schimbări rapide ale vitezelor și accelerări bruște, susținute, pentru a o face pe Ali să piardă ritmul, dar nu am reușit”.
Giulietta QV are motor din aluminiu în patru cilindri, pe benzină, turbo, de 1.750 cmc și 240 CP (340 Nm cuplu maxim), și transmisie TCT cu ambreiaj dublu și 6+1 rapoarte. Viteza sa maximă este de 242 km/h, iar pentru demarajul 0-100 km/h îi trebuie puțin peste șase secunde.

alfa-romeo (2)

Articolul precedentMasina doctor
Articolul următorSimone Tempestini a câștigat Raliul Sibiului
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − 1 =