Alfa Romeo Milano își schimbă numele în Junior

0
149

După scandalul politic declanșat de utilizarea denumirii Milano pentru un model produs de grupul Stellantis în Polonia, marca italiană cedează presiunilor și anunță schimbarea numelui în Alfa Romeo Junior.

Numele Milano nu este ok? Atunci Junior! Așa începe comunicatul de presă prin care Alfa Romeo anunță schimbarea numelui pentru recentul model SUV lansat. Într-o mișcare fără precedent, Alfa Romeo a decis schimbarea numelui la doar câteva zile de la lansare, după valul de critici venit din partea autorităților italiene.

Ministrul italian al Industriei a spus că decizia grupului Stellantis de a produce SUV-ul în Polonia încalcă legislația italiană. “O mașină care poartă numele Milano nu poate fi produsă în Polonia,” a subliniat ministrul Adolfo Urso.

Scandal politic

”În ciuda faptului că Alfa Romeo consideră că acest nume îndeplinea toate cerințele legale și că există probleme mult mai importante decât numele unei mașini noi, Alfa Romeo a decis să îl schimbe din „Milano” în „Alfa Romeo Junior” în spiritul promovării înțelegerii reciproce.”, se precizează în comunicatul emis de marca italiană.

“Suntem perfect conștienți că acest moment va rămâne imprimat în istoria brandului. Alegerea numelui Junior a fost o alegere complet naturală, mai ales pentru că acest nume a fost printre opțiunile noastre încă de la început,” a spus Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Alfa Romeo.

Originea numelui Alfa Romeo Junior

În 26 septembrie 1966, GT 1300 Junior a fost prezentat la Balocco și devenea rapid un favorit al publicului. Cu vânzări de peste 92.000 de unități, modelul GT 1300 Junior a devenit în scurt timp cel mai bine vândut model din gamă și un adevărat simbol al acelor timpuri.

Vă recomandăm și:

Revoltă în Italia: Ministrul industriei, nemulțumit că Alfa Romeo Milano se va fabrica în Polonia

Alfa Romeo Milano: primul model electric al mărcii italiene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ doi = 4