Maserati lansează o decapotabilă electrică cu peste 800 CP

0
71
Sursa Foto: Maserati

Maserati apasă „pedala” pe modelele ideile care i-au adus celebritatea și a lansat GranCabrio Folgore, o versiune electrică, bineînțeles decapotabilă, cu un motor puternic, care oferă numai puțin de 762 de cai putere.

Maserati GranCabrio Folgore, mașina cu motor de 800 CP

Maserati GranCabrio Folgore a fost lansat oficial! Mașina este spectaculoasă și este propulsată de un sistem electric de ultimă generație, care furnizează 760 CP (830 CP în modul MaxBoost) și un cuplu maxim de 1.350 Nm.

Maserati GranCabrio se poate lăuda acum cu cel mai puternic sistem de propulsie de până acum, preluând tehnologia electrică a modelului GranTurismo Folgore. Cu ajutorul a trei motoare electrice (două pe puntea spate și unul pe puntea față), mașina poate furniza până la 830 CP în modul MaxBoost. Cu toate aceste resurse, accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 2,8 secunde, iar viteza maximă atinge 290 km/h.

Maserati GranCabrio Folgore are o autonomie de 447 de kilometri

Sistemul de propulsie este alimentat de o baterie de 92,5 kWh, iar Maserati promite o autonomie maximă de 447 de kilometri. Bateria poate fi încărcată de la 20% la 80% în doar 18 minute, datorită arhitecturii de 800V.

Aspectul exterior al lui Maserati GranCabrio Folgore rămâne aproape neschimbat față de variantele cu motoare termice. Silueta sportivă este conservată, cu mențiunea că plafonul metalic este înlocuit de unul textil, specific unei decapotabile. Diferențele majore între versiunea electrică și cele cu motoare convenționale sunt reprezentate de jantele cu un design special și de vopseaua distinctivă Liquid Rose Gold. În plus, gurile de evacuare sunt eliminate, așa cum era de așteptat.

La interior, GranCabrio Folgore se remarcă prin noua paletă de culori pentru tapițerie. Versiunea electrică beneficiază de scaune ce combină pielea albă cu o nouă nuanță de albastru, conferind un aspect special. Cabina versiunii electrice păstrează aceeași estetică cu cea a modelului GranCabrio echipat cu motoare pe benzină.

Sursa Foto: Facebook Maserati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− patru = 5