Tesla a lansat versiunea Long Range RWD pentru Model Y. Cât costă în România

0
91

Tesla a introdus o nouă variantă pentru popularul său SUV electric Model Y, cu care speră să-și încânte din nou fanii. Modelul va fi vândut în mai multe țări din Europa, iar România se află pe această listă.

Prețurile de la versiunea Long Range RWD pentru Model Y încep în România de la 48.990 de euro

Producătorul american de mașini electrice a lansat o nouă variantă pentru Model Y, denumită Model Y Long Range RWD. Este vorba despre automobilul care oferă cea mai mare autonomie din gama sa. Și vorbim aici despre o autonomie de 600 de kilometri conform standardului WLTP, această opțiune pentru modelul Y depășeșind, versiunea Long Range, cu tracțiune integrală, cu 67 de kilometri în materie de autonomie.

Model Y Long Range RWD debutează în România la un preț de 48.990 de euro, fiind cu 4.000 de euro mai scump decât varianta de bază cu tracțiune spate și baterie standard. Trebuie menționat că Model 3 cu tracțiune integrală și baterie de capacitate mare oferă o autonomie puțin mai mare, dar la un preț de 50.990 de euro în țara noastră.

În plus față de prețul de bază, clienții pot adăuga opțiuni precum vopsele suplimentare, un interior cu nuanțe deschise, jante mai mari sau sistemul Autopilot avansat.

Potrivit InsideEVs, Model Y Long Range RWD are un consum mediu de energie de 14,9 kWh/100 km, făcându-l cel mai eficient SUV electric din Europa din punct de vedere al costurilor de utilizare. Cu toate acestea, site-ul german al Tesla indică un consum mediu de energie de 15,5 kWh/100 km pentru acest SUV. Același site menționează că Model Y Standard Range are un consum de 15,7 kWh/100 km.

În prezent, noul Model Y Long Range RWD poate fi comandat în 19 țări europene, printre care Austria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Belgia, Luxemburg, Elveția, Spania, Portugalia, Norvegia, Suedia, Islanda, Italia, Grecia, Polonia, Slovenia, România și Ungaria.

Sursa Foto: TeslaNorth.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt + 5 =