Alpine Alpenglow HY4: prototip sportiv alimentat cu hidrogen

0
97

Francezii de la Alpine au prezentat un spectaculos prototip pentru un automobil sport alimentat cu hidrogen. Prototipul funcțional poartă numele Alpine Alpenglow HY4.

Noul prototip este o evoluție a conceptului Alpenglow prezentat acum doi ani la Salonul Auto de la Paris. Noua versiune este numită Alpine Alpenglow HY4 și este complet funcțional. Marca franceză îl va prezenta publicului pe circuitul Spa-Francorchamps din Belgia.

Alpenglow Hy4 este echipat cu un sistem de propulsie cu motor cu ardere internă care a fost transformat pentru a suporta alimentarea cu hidrogen. Propulsorul utilizat are 4 cilindri și o capacitate cilindrică de 2.0 litri. Puterea dezvoltată este de 340 CP.

Hidrogenul este extras din trei rezervoare, fiecare dintre ele conținând 2,1 kg de gaz la o presiune de 700 bar. Acesta este apoi injectat în cilindri la 40 de bari, alături de un jet de apă pentru a reduce emisiile toxice de NOx.

Laborator de teste

Ulterior, prototipul va fi echipat cu un motor V6 alimentat cu hidrogen.

Automobilul va efectua curse demonstrative în cadrul mai multor evenimente și va contribui la dezvoltarea unui nou motor V6 alimentat cu hidrogen.

Motorul respectiv este destinat să înlocuiască actualul propulsor cu patru cilindri al prototipului Alpenglow până la sfârșitul acestui an și, cel mai probabil, va propulsa modelul de competiție Alpine ce va fi înscris ediția din 2027 a cursei de 24 de ore de Le Mans. 2027 este primul an în care mașinile cu combustie pe bază de hidrogen vor putea concura în faimoasa cursă de anduranță.

Vă recomandăm și:

Alpine A290 – hot hatch electric

Alpine A310: Primul Alpine modern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 − unu =