Pick-up… audio

0
188

Este de înțeles că nume mari din lumea automobilelor și a Hi-Fi, precum Automobili Lamborghini și Technics, să aibă strânse legături când este vorba despre zona audio. Dar să colaborezi pentru un pick-up cu platan de DJ, asta este altceva!

Pentru început, nu este vorba despre vreun camion făcut de Lamborghini, ci de un pick-up audio cu platan pentru discuri (sau plăci!) gen LP sau Single-uri. Și, nu, nu este vorba de echiparea vreunui model al Taurului furios cu așa ceva! Chiar dacă, în general, încă mai sunt în circulație mașini cu „cititoare” de CD-uri, variantele evoluate ale discurilor…

Dar asta nu i-a împiedicat pe Automobili Lamborghini și Technics să-și anunțe rodul colaborării lor, noul pickup cu platan cu indicativul SL-1200M7B. Dacă este să vă luați după spusele celor inițiați, practic este o ediție specială bazată pe modelele DJ SL-1200MK7/SL-1210MK7 din seria SL-1200, care și-au câștigat notorietatea în lumea DJ-ilor de-a lungul anilor. De obicei sunt complementare pupitrelor de mixaj sau, mai nou, sunt incluse în acestea, în genul consolelor cu platane de la ora actuală…

Dar asta nu înseamnă că nu poți asculta un disc la un nivel de calitate foarte înalt a redării audio.

Care a fost ideea?

Istoria de 60 de ani atât a Automobili Lamborghini, cât și a Technics, împărtășește valori similare în culturile care stau la baza celor două companii. Ambele se angajează într-o dezvol­tare tehnologică aprofundată, folosind idei unice pentru produsele proprii care să ofere experiențe de neuitat și sunt fără compromisuri în abordarea lor asupra producției, fie că este vorba despre un automobil sau aparatură audio Hi-Fi.

Iar în cazul de față sunetul este un alt numitor comun al celor două mărci. Cu emoția dinamică oferită de sune­te­le motorului Automobili Lamborghini și experiența audio bogată prezentată de soluțiile audio Technics, ambele mărci au căutat să dezvolte sunete care să stimuleze fiecare utilizator sau posesor în parte. Această colabo­rare s-a născut din comunitățile dintre conceptele mărcilor și inițiativele de producere a sunetu­lui.

Pick-up Technics în stil Lamborghini

Funcțiile sistemului SL-1200M7B cu acționare directă a platanului se bazează, cum am mai spus, pe modelele deja consacrate, în timp ce designul este inspirat de stilul emblematic în formă de Y al Automobili Lamborghini folosit de-a lungul întregii sale istorii. Portocaliu, verde și galben sunt culorile noului pick-up bazat pe cele mai emblematice modele ale mașinilor super sport ale mărcii auto italiene.

Motor cu acționare directă este fără miez și realizează o rotație stabilă, fără să aibă parte de fluctuația vitezei unghiulare a rotorului unui motor electric. Evident și cuplul necesar rotirii platanului este mai puternic. La rândul său, platanul are o arhitectură în două straturi cu o performanță îmbunătățită în amortizarea vibrațiilor. Carcasa este extrem de rigidă și are un izolator cu amortizare ridicată pentru eliminarea completă a tuturor vibrațiilor, chiar și în condiții dure de funcționare. Brațul este robust, dar foarte sensibil și citește cu acuratețe semnalul gravat în canalul de înregistrare. Pentru cei care „trag” de platane, există funcțiile de reglare a cuplului de pornire și frânare, inclusiv cea de redare inversă care extinde flexibilitatea stilurilor de „cântat” ale DJ-ilor.

Fiecare SL-1200M7B vine cu un cadou exclusiv sub forma unui disc de vinil care conține sunetele motoarelor din timpul conducerii ale șase modele emblematice ale Lamborghini, cu motor V12, înregistrate special pentru acest proiect: 400GT 2+2, Miura SV, 25th Anniversary Countach, Diablo 6.0 SE, Murciélago LP 640 și Revuelto.

Vinilul în sine este un disc care ilustrează anvelopa unuia dintre cele mai recente modele Lamborghini, Revuelto. Cu alte cuvinte, oricine se poate bucura să asculte sunetele motorului în timp ce „anvelopa” se învârte pe platanul rotativ. Dacă vă gândiți să cumpărați un Technics SL-1200M7B ar trebui să vă lipsiți de vreo 1500 euro, dar veți primi suplimentar un covoraș și două autocolante cu siglele Automobili Lamborghini și Technics.

Vă recomandăm și:

Lamborghini Urus SE – Taurul hibrid

Lamborghini Huracán STJ – Ultimii 10 descendenți

Lamborghini Urus Performante pentru poliția din Dubai

Lamborghini LB744: Arhitectură novatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ unu = 10