Americanii vor să interzică vânzarea mașinilor produse în China

0
93

Oficialii din guvernul SUA iau în calcul să interzică vânzarea de mașini produse în China. Jurnaliștii de la Reuters spun că s-a ajuns la această variantă „de lucru”, în urma unei investigații care a fost declanșată acum trei luni.

Americanii se gândesc să interzică mașinile produse în China pentru că au ajuns la concluzia că pot accesa datele personale ale utilizatorilor

Totul a pornit în urma unei anchete care a fost pornită în luna februarie. Potrivit unui oficial din cadrul guvernului, Statele Unite iau în considerare să interzică vânzarea de mașini produse în China. O altă variantă ar fi ca automobilele să poată fi comercializate doar în anumite condiții și cu unele restricții.

„Trebuie să analizăm toate datele și apoi să ne gândim la acțiunea pe care o vom lua. Am putea lua o decizie extremă, ceea ce ar însemna să nu avem vehicule chineze conectate în Statele Unite sau să căutăm restricții”, a mai adăugat secretarul de comerț al SUA, Gina Raimondo, conform globaltimes.

  • Citește și: Luni cruciale pentru producătorii de mașini electrice din China

Mașinile din China i-ar putea spiona pe clienții din SUA

Care ar fi problema cu aceste mașini? Investigația ar fi ajuns la concluzia că mai multe tipuri de automobile din China pot accesa datele personale ale utilizatorilor. Se consideră astfel că aceștia ar putea fi spionați. În aceste condiții, mașinile din China ar putea reprezenta un risc pentru „securitatea națională”, după cum spun oficialii guvernamentali.

Un expert auto din China a acuzat-o pe Raimondo că politizează industria auto și că deschide un soi de „război comercial. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Afaceri Externe din China a spus că astfel de decizii vor slăbi lanțurile de aprovizionare în dezavantajul Statelor Unite, în condițiile în care tarifele de import sunt destul de mari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 5 = unsprezece