Aston Martin Vantage – Safety Car în F1

0
205

La scurtă vreme de la apariția sa, cea mai rapidă versiune Aston Martin Vantage va juca importantul rol de Safety Car în lumea F1 începând cu Marele Premiu al Arabiei Saudite din acest weekend.

Și nu va fi singura vedetă, ci va evolua alături de modelul DBX707 care continuă să fie mașină medicală oficială în aceeași competiție FIA și, evident, de echipa Aston Martin Aramco Formula One® AMR24 participantă în acest sezon al F1.

Cel mai rapid?!

Rolul de „Safety Car of Formula 1” nu a fost obținut de formele sale angulare, ci pentru că are sub capotă puternicul motor V8 4.0 Twin-Turbo, construit manual, care dezvoltă acum 665 CP și un cuplu motor maxim de 800 Nm. Iar față de varianta anterioară înseamnă o creștere cu 30% a puterii. Așa că, ținând cont de noii parametrii, nu a necesitat nicio modernizare a motorului, vreo modificare a sistemului de răcire sau îmbunătățire a performanței de frânare ca să se adapteze rolului său de Safety Car FIA. Practic, constructorul englez spune că s-a născut pentru acest rol.

Actualul Vantage, considerat cel mai sportiv model din portofoliul Aston Martin, a trecut printr-un proces riguros ca să fie considerat astfel. Pentru obținerea unei aderențe maxime pe pista de curse, această mașină unică a căpătat o aerodinamică suplimentară modificată sub podea, împreună cu un splitter frontal extins și profilat. Pentru suplimentarea forței aerodinamice a fost montată o nouă aripă în spate într-o poziție personalizată și cu un profil special. Bara cu lumini intermitente de pe plafon a căpătat, de asemenea, un nou profil aerodinamic, deoarece fiecare milisecundă de performanță este vitală în timp ce conduce grupul de monoposturi ale căror anvelope se răcesc rapid.

Mici retușuri

În interiorul Aston Martin Vantage Safety Car se află o multitudine de sisteme pentru asistarea șoferului și a pasagerului în îndeplinirea propriilor roluri. Scaunele de serie au fost înlocuite cu unele „Pole Position” pentru susținerea fermă a ambilor ocupanți în timp ce Vantage circulă cu viteză pe circuit. O consolă centrală personalizată este dotată cu dispozitive de comutare (switch-uri) pentru funcționarea sistemelor FIA, împreună cu ecrane care arată timpii în timp real, poziționarea pe pistă a tuturor mașinilor și o cameră retrovizoare. Iar, funcțional, Safety Car este încă un Aston Martin, așa că interiorul a fost finisat într-un ornament unic Lime Essence, într-o manieră specifică culorilor de curse ale mărcii.

Aston Martin Vantage Safety Car și DBX707 Medical Car își vor face debutul în ediția din acest weekend al Formula 1 STC Saudi Arabian Grand Prix. Și ca în anii precedenți, mașinile vor fi vopsite în aceleași culori Aston Martin Racing Green, la fel ca la Aston Martin Aramco Formula One® Team.

Vă recomandăm și :

Noul Aston Martin Vantage: 665 CP pentru performantul coupe britanic

Aston Martin Vantage rămâne Safety Car-ul oficial în Formula 1

Model de legendă: istoria în imagini a celui mai dorit Aston Martin – Vantage

Aston Martin DBX707: SUV de Formula 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 6 = patruzeci doi