Volkswagen, început timid de an. Cu cât a scăzut profitul

0
50

Volkswagen are probleme în acest început de an. Grupul are în portofoliu 12 producători auto, iar oficialii au anunțat vânzările din primele trei luni ale acestui an sunt în declin. Planul până în luna decembrie rămâne însă unul ambițios.

Grupul Volkswagen a vândut 2,1 milioane de vehicule, în primele trei luni ale anului, în scădere cu 2% față de anul precedent

În primul trimestru al acestui an, Grupul Volkswagen a vândut un total de 2,1 milioane de vehicule, în scădere cu 2% față de anul precedent. Și nu este vorba despre o analiză a unor specialiști, ci chiar de cifrele oficiale, oferite de cei care conduc compania. Această scădere a dus și la o reducere a veniturilor companiei cu 1%, iar profitul operațional a scăzut cu cu 20% și ajuns la ajungând la 4,6 miliarde de euro. În segmentul auto, scăderea veniturilor a fost chiar mai mare, de 4%, dar acest lucru a fost compensat parțial de performanțele bune ale serviciilor financiare.

În ce regiuni are probleme Volkswagen

Cum s-a ajuns la aceste rezultate? Conducătorii companiei Volkswagen au explicat că scăderea profitului operațional cu 1,1 miliarde de euro față de primul trimestru din 2023 se datorează volumelor mai reduse de vânzări și unui mix nefavorabil în ceea ce privește regiunile, mărcile și modelele. În plus și creșterea costurilor și-a adus contribuția la aceste rezultate mai slabe.

Scăderea vânzărilor, care a condus la aceste rezultate, a fost în special în Europa și America de Nord, unde cererea pentru automobile a scăzut cu 5%, respectiv 10%. Pe de altă parte, Volkswagen a înregistrat creșteri ale vânzărilor în regiunea Asia-Pacific (+2%) și America de Sud (+19%).

„Rezultatele noastre din primul trimestru arată un început lent al anului, așa cum era de așteptat. Cu toate acestea, rămânem încrezători că ne vom atinge obiectivele financiare pentru 2024.

Performanța solidă în martie, portofoliul robust de comenzi și creșterea volumului de comenzi din ultimele luni sunt motive de încurajare și ar trebui să aibă deja un impact pozitiv în trimestrul al doilea”, a declarat Arno Antlitz, șeful departamentului financiar al Volkswagen, conform Euronews.com.

Chiar dacă primele trei luni din 2024 nu au fost conform planurilor Volkswagen, compania a declarat că își menține obiectivele pentru finalul anului și se așteaptă la creșteri pe toate planurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 4 = treizeci doi