Grupul Stellantis: cea mai profitabilă marcă auto din lume?

0
91

Grupul Stellantis este cea mai profitabilă marcă auto din lume, conform datelor oficiale, cu mențiunea că rivalii din Japonia nu au anunțat care le sunt cifrele. Concurenții din Europa sunt la mare distanță.

Grupul Stellantis se află pe primul loc în topul celor mai profitabile mărci din lume și este urmată în acest clasament de companiile Volkswagen și Mercedes-Benz

Rezultatele financiare finale pentru anul 2023 au confirmat faptul că Grupul Stellantis este cea mai profitabilă marcă auto din lume. Cu un profit operațional de 24.3 miliarde de euro, Stellantis s-a situat în fruntea clasamentului, depășind companii precum Volkswagen și Mercedes-Benz. Acest succes a fost consolidat și de un profit net de 18.63 miliarde de euro, în creștere față de anul precedent.

Grupul Volkswagen s-a clasat pe locul doi, cu un profit operațional de 22.6 miliarde de euro și un profit net de 17.9 miliarde de euro, în timp ce Grupul Mercedes-Benz a ocupat locul trei, cu un profit operațional de 19.66 miliarde de euro și un profit net de 14.5 miliarde de euro în 2023.

Este important de menționat că aceste cifre sunt provizorii, întrucât nicio marcă japoneză nu și-a publicat încă rezultatele financiare finale pentru anul respectiv. Cu toate acestea, se așteaptă ca Toyota să ocupe prima poziție, având în vedere performanțele sale anterioare.

În ceea ce privește clasamentul profitului operațional, primele zece mărci sunt BMW (18.48 miliarde de euro), General Motors (11.47 miliarde de euro), Hyundai (10.7 miliarde de euro), Ford (9.63 miliarde de euro), Kia (8.22 miliarde de euro), Tesla (8.22 miliarde de euro), Renault (4.12 miliarde de euro) și Ferrari (1.62 miliarde de euro).

Citește și: Ministrul industriei, nemulțumit că Alfa Romeo Milano se va fabrica în Polonia

În ceea ce privește profitul net, ordinea arată astfel: Tesla (13.87 miliarde de euro), BMW (12.17 miliarde de euro), General Motors (9.34 miliarde de euro), Hyundai (8.69 miliarde de euro), Kia (6.22 miliarde de euro), Ford (4.02 miliarde de euro), Renault (2.32 miliarde de euro) și Ferrari (1.26 miliarde de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 8 = doisprezece