BMW Vision Neue Klasse X – conceptul care anunță direcția de design a mărcii bavareze

0
89

BMW a dezvăluit Vision Neue Klasse X, conceptul de SUV care anunță direcția de design a mărcii bavareze. Conceptul va deveni model de serie electric în viitorul apropiat.

Germanii de la BMW au dezvăluit al doilea concept Neue Klasse, după sedanul prezentat anul trecut. Acum este rândul lui Vision Neue Klasse X, un concept ce anunță un viitor SUV electric al mărcii bavareze și noul limbaj de design ce va fi abordat în viitor.

Nou limbaj de design

Regăsim aceleași linii ca și în cazul sedanului, dar BMW a adăugat o nouă interpretare faimoasei grile, element încadrat de blocurile optice cu semnătură luminoasă specifică. Cu garda la sol crescută, arhitectura automobilului electric oferă noi posibilități pentru un interior şi mai spațios. Permite un ampatament lung, console scurte şi proporții clasice BMW. Suprafețele mari ale geamurilor și plafonul panoramic din sticlă permite interiorului să fie scăldat în lumină naturală, creând un spațiu aerisit care este completat de textile în culori calde.

„Împreună cu BMW Vision Neue Klasse, BMW Vision Neue Klasse X prezintă amploarea viitoarei noastre game de modele BMW. Neue Klasse reflectă varietatea tuturor modelelor pe care clienţii le doresc astăzi şi în viitor – de la sedanul sportiv, cu toate derivatele sale, până la familia SAV modernă”, declară Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. „În acest fel, subliniem că Neue Klasse este mult mai mult decât un automobil sau un concept specific; redefinește marca BMW – și, în același timp, va însemna BMW mai mult ca niciodată.”

Tehnologie nouă

Conceptul promite și un nou tip de control pentru sistemul de propulsie și șasiu. Sistemul are la bază un nou software pentru o experiență serenă la volan în orice condiții. Propulsia va fi asigurată de a șasea generație a tehnologiei BMW eDrive. Arhitectura la 800 V va crește viteza de încărcare cu 30%, permițând automobilelor ca în doar 10 minute să se încarce suficient pentru o autonomie de 300 de kilometri.

Primul derivat electric dezvoltat pe noua arhitectură va intra în producție de serie la uzina din Debrecen, Ungaria în 2025.

Vă recomandăm și:

Uzina BMW din München va produce doar mașini electrice. De când se va produce această schimbare

TEST: BMW iX xDrive40 – Zero emisii, maximă satisfacție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu + 7 =